A șasea tranșă de vaccin Pfizer ajunge luni în România. Cum vor fi împărțite cele peste 90.000 de doze

Data publicării:
militari descarca vaccinuri din avion si le duc la masina
România primește o nouă tranșă de vaccinuri Pfizer-BioNTech. Foto: Agerpres

A șasea transă de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, care constă în 92.430 de doze, sosește luni, 25 ianuarie, în țară, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Cele peste 90.000 de doze de vaccin vor ajunge pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, de unde vor fi preluate și duse la centrele regionale de stocare. Transportul este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Cum vor fi distribuite dozele:

  • Centrul Regional de Distribuție București: 35.100 doze
  • Centrul Regional de Distribuție Brașov: 11.700 doze
  • Centrul Regional de Distribuție Cluj: 10.530 doze
  • Centrul Regional de Distribuție Constanța: 9.360 doze
  • Centrul Regional de Distribuție Craiova: 7.020 doze
  • Centrul Regional de Distribuție Iași: 11.700 doze
  • Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7.020 doze.

„În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București”, transmit autorităţile.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România marți, 26 ianuarie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

La data de 15 ianuarie a debutat Etapa a II-a a campaniei de vaccinare din România, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale, iar până în prezent peste 840.000 de persoane s-au programat la vaccinare.

De la începutul campaniei de vaccinare, 27 decembrie 2020, au fost imunizate 406.006 de persoane (393.127 cu o doză și 12.879 cu două doze) și au fost înregistrate 1.124 de reacții adverse.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri