Bărbat de 37 de ani din Alba, suspect de antrax. Ar fi luat boala de la oile din gospodărie

Data publicării:
analize de sange
Bărbat de 37 de ani din Alba, suspect de antrax. FOTO: Getty Images

Un bărbat în vârstă de 37 de ani din judeţul Alba este suspect de antrax, primele date indicând contractarea bolii de la oile pe care acesta le creşte în propria gospodărie, a anunţat miercuri Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Un bărbat în vârstă de 37 de ani din Alba este suspect de antrax şi a fost internat pentru supraveghere şi tratament, viaţa lui fiind în afara pericolului.

"Diagnosticul va fi confirmat sau infirmat de analize mai amănunţite de laborator, primele analize efectuate indicând prezenţa bacilului anthracis care produce boala antrax. Compartimentul Epidemiologie din cadrul DSP Alba, în colaborare cu DSVSA Alba, efectuează o anchetă în acest caz, primele date indicând contractarea bolii de la animalele (oi) pe care bărbatul le creşte în propria gospodărie", se menţionează în comunicatul citat de Agerpres.

Bărbatul s-a prezentat la un spital din judeţul Alba pentru investigaţii amănunţite la îndrumarea medicului de familie, care a constatat o plagă veche, cu evoluţie nefavorabilă, la degetul mic de la mâna stângă a pacientului.

Ultimul caz de antrax a fost înregistrat în judeţul Alba în urmă cu aproximativ 7 ani.

Antraxul este o boală infecţioasă produsă de Bacillus anthracis.

Boala este o zoonoză, adică o boală comună omului şi animalelor, fiind întâlnită mai frecvent la bovine, caprine, ovine. Dacă nu este depistat şi tratat la timp, antraxul poate fi letal.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri