Ce se va întâmpla cu cei 200.000 de euro donați pentru Călin Farcaș

Data publicării:
calin farcas

Călin Farcaș s-a stins din viață luni seara, la Institutul „Marius Nasta” din Capitală. Familia și apropiații i-au fost alături până în ultima clipă. De doi ani aștepta Călin un transplant de plămâni care nu a mai venit. Deși cazul său a impresionat mii de oameni care au donat, în total, 200.000 de euro pentru a-l salva, tânărul nu a obținut la timp acordul pentru a efectua transplantul la o clinică din străinătate.

Ultimul mesaj postat de Călin Farcaș: „Nu mai am putere să mă lupt și cu statul. Este extrem de frustrant și umilitor”

Mama lui Călin spune că tânărul a fost conștient până în ultima clipă și că le-a cerut părinților lui să doneze cei 200.000 de euro care s-au strâns în contul său. Călin voia ca banii să ajungă la un pacient cu șanse de supraviețuire și să îi salveze viața. „El a fost conștient până în ultima clipă Şi zice: “Mămica, du-te, cheamă-l pe părintele să îmi citească pentru sănătate, ca eu vreau să trăiesc”, a declarat mama lui Călin Farcaș, pentru Știrile ProTV.

O prietenă apropiată a lui Călin spune că singurul lucru pe care și-l dorea acesta era să reușească să se opereze. Călin a crezut până în ultima clipă într-o minune. „Era super optimist, se visa cu plămâni lui noi. Mereu spunea ″eu o să am plamni noi, o să vedeţi voi”. Ultima lui vorba a fost: ″⁣nu mai pot, Deni.″⁣ Atât. Era cel mai optimist om pe care l-am cunoscut”, spune amica lui Călin.

Ieri, fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a explicat care este diferența între „a fi membru al” Eurotransplant și „a avea acord cu” această instituție. Declarația vine în contextul în care Călin Farcaș, un tânăr de 29 de ani, a murit pentru că nu a putut să beneficieze de un transplant de plămâni pentru că România nu este membru al Eurotransplant.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri