Focar de rujeolă în apropiere de România

Data publicării:
romania_in_europa

Două persoane, printre care un copil în vârstă de cinci ani, a murit în luna ianuarie din cauza rujeolei în Ucraina, o ţară afectată de un focar al acestei maladii, unde rata de vaccinare rămâne printre cele mai scăzute din Europa, au declarat miercuri autorităţile locale, citate de AFP, transmite Agerpres.

 

Berlin Hit By Measles Outbreak
Foto: Gulliver/GettyImages


Un adult a murit de rujeolă la Odesa, în sudul ţării, a afirmat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

Prima victimă, în vârstă de cinci ani, a decedat săptămâna trecută în regiunea Odesa, unde vacanţele şcolare au fost prelungite pentru a preveni răspândirea bolii, potrivit cifrelor oficiale ale Centrului de Sănătate Publică.

De la începutul lunii ianuarie, 1.275 de cazuri de rujeolă au fost înregistrate în Ucraina comparativ cu 4.782 de cazuri în întregul an 2017. Ucraina este printre ţările cele mai afectate de reapariţia rujeolei în Europa alături de România, Italia, Franţa, Germania şi Grecia.

În 2017, în Ucraina, boala s-a soldat cu cinci morţi, dintre care trei copii, toate decesele survenind în regiunea Odesa, învecinată cu România şi Republica Moldova.

Pentru a limita riscul de infecţie, autorităţile ucrainene continuă să îndemne populaţia să se vaccineze.

Primăria de la Kiev a recomandat de asemenea şcolilor să nu primească copii nevaccinaţi, suscitând panică în rândul părinţilor, care au luat cu asalt centrele de vaccinare, cauzând un deficit de vaccinuri în unele clinici.

Rata de vaccinare împotriva rujeolei în Ucraina este de 88% pentru prima doză primită la un an, în condiţiile în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă o rată de 95%.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri