Focarul de la Spitalul Paşcani se extinde. Nouă cadre medicale și 11 pacienți, infectați cu COVID-19

Data publicării:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: spitalulmunicipalpascani.ro

Încă o asistentă şi o infirmieră de la Secţia de Îngrijiri Paleative de la Spitalul Paşcani au fost infectate cu noul coronavirus, bilanțul total în spital ridicândus-se la nouă infectări ale cadrelor medicale. DSP Iași a transmis, luni, că rudele infirmierei diagnosticate au fost şi ele infectate.

Ancheta epidemiologică începută de Direcţia de Sănătate Publică la Spitalul Municipal Paşcani continuă. În urma testării cadrelor medicale de la Secţia de Îngrijri Paleative, alte două cazuri au fost confirmate.

„Rezultatele de laborator au evidenţiat faptul că două cadre medicale, o asistentă medicală şi o infirmieră, au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. Prin urmare, în total, sunt confirmate pozitiv 9 cadre medicale: un medic, 3 asistente medicale şi 5 infirmiere”, a declarat Marius Voicescu, purtător de cuvânt al DSP Iaşi, potrivit Mediafax.

În cadrul anchetei desfăşurate de DSP Iaşi au fost testate 52 de cadre medicale şi 48 de pacienţi din Secţia de Îngrijri Paleative a Spitalului Municipal Paşcani.

„Pe langă cei 10 bolnavi confirmaţi cu COVID-19, transferaţi săptămâna trecută la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, la sfârşitul săptămânii trecute a mai fost confirmat un caz pozitiv în rândul pacienţilor din această secţie. Testarea a fost facută în urma apariţiei unor simptome uşoare la 2 pacienţi, iar recoltarea a evidenţiat un singur rezultat pozitiv”, a mai anunţat DSP Iaşi.

Pe lângă cadrele medicale şi pacienţii infectaţi, trei rude ale unei infirmiere de la Secţia de Îngrijiri Paleative au fost şi ele confirmate pozitiv în urma testării pentru noul coronavirus.

Până în data de 27 aprilie, în județul Iași au fost confirmate 230 de cazuri cu coronavirus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri