Ministerul Sănătății: Persoanele cu diabet se pot vaccina împotriva COVID. Ce trebuie să facă diabeticii după administrarea dozei

Data publicării:
femeie in varsta care este vaccinata
Foto: Guliver/GettyImages

Vaccinurile produse de companiile Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca-Oxford pot fi administrate persoanelor care suferă de diabet, indiferent de tipul de diabet, a anunțat marți Ministerul Sănătăţii.

„Da, vaccinurile produse de companiile Pfizer-BioNTech, Moderna și AstraZeneca-Oxford pot fi administrate persoanelor care suferă de diabet, indiferent de tipul de diabet.Conform strategiei naționale de vaccinare, acești pacienți se pot vaccina acum, în etapa a II-a”, arată Ministerul Sănătății într-o postare pe Facebook.

Ministerul mai afirmă că pacienții cu diabet au fost incluși în testele clinice și nu au fost observate probleme în cazul lor.

„Vaccinarea împotriva COVID-19 este foarte importantă pentru pacienţii cu diabet, din cauza riscului crescut al acestora de a face o formă severă a bolii. Pacienţii cu diabet au fost incluşi în studiile clinice ale celor trei companii, fără a fi înregistrate probleme de siguranţă. Conform Strategiei naţionale de vaccinare, aceşti pacienţi se pot vaccina în etapa a II-a.”

Sursa citată arată că, în primele 48 de ore după vaccinare, „este recomandat ca pacienţii cu diabet să îşi monitorizeze cu atenţie glicemia şi să se hidrateze adecvat”.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri