Ministrul Sănătății anunță ordonanță de urgență pentru cazurile medii şi uşoare de COVID-19. Cum vor fi tratați asimptomaticii

Data publicării:
Nelu Tătaru, ministrul sănătății, face declaratii pentru digi24 despre inceperea scolii
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății Foto: captură video

Pacienții cu forme uşoare şi medii de Covid-19, precum şi cei asimptomatici vor putea rămâne acasă, sub monitorizarea medicilor de familie, în timp ce cazurile grave vor fi spitalizate, a anunțat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, joi. El spune că guvenul pregătește o ordonanţă de urgenţă în acest sens, care va fi emisă săptămâna viitoare. 

„Avem în pregătire o ordonanţă de urgenţă pentru cazurile medii şi uşoare de boală, asimptomatice, să rămână la domiciliu, sub supravegherea şi monitorizarea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să-i ia programat pentru investigaţiile suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologia, ei sunt duşi şi internaţi în unităţile spitaliceşti”, a declarat Nelu Tătaru joi, potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că medicii de familie, prin contracte separate, suplimentare, cu Casa de Asigurări de Sănătate, pot face monitorizarea prin telemedicină sau pot presta servicii medicale la Direcţia de Sănătate Publică pentru anchete epidemiologice.

Citește și: Tătaru, despre momentul în care România va putea produce Remdesivir: Anul acesta și anul viitor, nu

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri