Sari la conținut

Atac cerebral la 15 minute după externare. Diagnosticul medicilor fusese „constipație”

Anchetă la spitalul din Vaslui, unde o femeie de 62 de ani se zbate între viaţă şi moarte. Rudele îi acuză pe medici de malpraxis. Pacienta a făcut un atac cerebral la câteva minute după ce a fost externată. Se simţise rău, a venit la spital, dar medicii au tratat-o pentru constipație și i-au dat drumul acasă. S-a prăbușit în stația de autobuz. Acum este în comă la spital. În urmă cu câteva zile, tot în judeţul Vaslui, o adolescentă a murit după ce a fost externată. Fata avea o tumoare la cap, dar medicii au crezut că exagerează când le spune că are dureri.

Femeia a ajuns la spital cu ambulanţa la 4 dimineaţa. Avea dureri de cap, iar o parte a corpului îi amorţise. Familia spune că medicii i-au făcute câteva teste și i-au pus diagnosticul: constipaţie. I-au făcut o clismă şi apoi au externat-o, povestesc revoltate rudele. Nu a mai apucat să ajungă acasă.

A ținut-o la Urgențe și îi dau telefon, că îi dă drumul acasă, că nu are nimic, ea simțindu-se rău. După câteva minute ea a plecat din spital, îmi dă telefon de la spital că a făcut atac cerebral vascular. A căzut jos imediat ce a ieșit din spital. Cum să vină cu constipație, eu nici nu am pomenit de constipație. Am explicat cu totul altceva la salvare. I-am zis că îi amorțește mâna de-o săptămână, piciorul. Eu nu știu cum să nu-i iei o tensiune, știind că ea e bolnavă cu hipertensiunea arterială? E cardiacă”, spune Cerasela Iordan, nora femeii.

Medicii de la ambulanţă sunt convinși că, prima dată când au preluat-o, pacienta nu era grav bolnavă.

„Prezenta constipație de câteva zile. Echipajul a ajuns la fața locului, a găsit o pacientă în stare stabilă hemodinamic cu o valoare tensională un pic mai mare, a fost stabilizată și transportată la spitalul din Vaslui”, a spus dr. Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

După câteva ore, o altă ambulanță a găsit-o pe femeie aproape inconștientă.

„Pacienta a fost preluată din nou de Ambulanță, de data aceasta din loc public, dintr-o stație de autobuz, pentru că prezentase o stare de lipotimie, prezenta amețeli, cefalee și furnicături generalizate. Primul diagnostic a fost de hipertensiune și constipație, iar al doilea diagnostic a fost stare de lipotimie”, a adăugat dr. Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui .

Femeia este acum în comă la spital.

Soacra mea nu se știe cât o mai duce! Și pentru ce? Pentru neglijența lor? Nu se poate așa ceva! Să se facă dreptate! A paralizat toată... cum vrea Dumnezeu, șanse multe nu sunt. Vreau să iasă să vorbească doamna care a avut grija în dimineața aia de soacra mea. Să dea explicații”, mai spune nora pacientei.

Și conducerea spitalului așteaptă explicații.

„Noi am demarat o anchetă administrativă pentru a vedea dacă s-au respectat toate procedurile și dacă s-a făcut tot ceea ce era necesar în privința doamnei”, a declarat Ana Rinder, managerul Spitalului Judeţean Vaslui.

Rudele femeii vor să depună plângere la poliţie și la Colegiul medicilor.

Citiți și: 

Caz revoltător. A primit diagnosticul „alintată”, a murit după trei săptămâni

 

Pe aceeași temă