Pacientul ars din Constanța a ajuns În Belgia. Primele analize arată că este infectat cu 3 bacterii

Data publicării:
Ambulanțe lângă avionul militar care il transporta pe pacientul ars în Belgia
Pacientul ars din Constanța a ajuns În Belgia. Primele analize arată că este infectat cu 3 bacterii. Foto: Captură video MApN

Pacientul ars din Constanța, plimbat prin trei spitale în România, a ajuns în Belgia. Medicii de acolo l-au evaluat, iar după primele analize s-a descoperit că este infectat cu trei bacterii.

Ioana Ciurlea, jurnalist Digi24: Pacientul a ajuns în blocul operator al spitalului din Belgia și a fost evaluat de medicii de acolo, care au constatat după primele analize că a ajuns la ei infectat cu trei bacterii.

Nu se știe deocamdată despre ce fel de bacterii este vorba și nu se știe nici de unde le-a luat, pentru că în ultimele zile pacientul a fost plimbat prin trei spitale din România – la Spitalul Județean din Constanța, apoi la Iași și în final la București, la spitalul Floreasca.

Bărbatul în vârstă de 52 de ani a suferit arsuri pe mai mult de 50% din suprafața corpului.

Echipa medicală din Belgia a transmis că îi vor face analize suplimentare și nu este exlus să descopere mai multe bacterii.

După două transferuri ratate miercuri și joi, pacientul a fost transportat vineri cu o aeronavă a MapN

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat vineri o misiune umanitară pe ruta Otopeni - Bruxelles - Otopeni, pentru transportul, în regim de urgenţă, a pacientului din Constanța care a suferit arsuri, a informat MapN.

Joi seara, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a informat că misiunea de transfer în Belgia cu o aeronavă SMURD planificată în cazul unui pacient cu arsuri nu a putut fi efectuată din cauza unei defecţiuni apărute la avion, bolnavul fiind transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca pentru continuarea îngrijirilor medicale.

Misiunea a fost planificată iniţial pentru miercuri, dar a fost anulată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi, ca atare, s-a încercat reluarea acesteia joi.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri