Secretar de stat, despre stăvilirea valului de demisii din spitale: S-au propus diverse variante, una ar fi preavizul de 90 de zile

Data actualizării: Data publicării:
Medici cu masti de protectie, intr-un spital din Belgia
Medici. Foto: Profimedia Images

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a vorbit la Digi24 despre demisiile depuse de medici, asistenți, infirmieri în ultimele zile. Acesta a explicat pe scurt care ar putea fi motivele acestor decizii radicale luate de personalul medical și spune că Ministerul Sănătății lucrează la mai multe variante prin care s-ar asigura măcar o continuitate a serviciului medical. Una dintre acestea ar putea fi preavizul de 90 de zile, timp în care conducerea unității medicale ar putea avea timp să angajeze pe altcineva.

„Este un moment emoțional important pentru toată rețeaua de medicină din România, pentru că o asemenea pandemie e un lucru cu care nu ne-am mai confruntat. Ca atare, reacțiile inevitabile cu caracter de emoție sunt de înțeles. Oamenilor li se poate face și frică, pot să aibă și tendința de a se proteja. În general, am gestionat aceste situații. S-a revenit asupra cererilor de demisie în majoritatea cazurilor. Sigur, în locurile în care demisia s-a produs totuși, am reușit să suplinim cu personal din alte spitale, din alte zone”, a spus la Digi24 Horațiu Moldovan.

În ceea ce privește stăvilirea valului de demisii, Horațiu Moldovan a spus că „s-au propus diverse variante, una dintre ele, administrativă, ar fi să solicităm un preaviz de 90 de zile la demisie pentru a fi acoperită persioada de vârf epidemic”.

Pentru că în rândul personalului medical din România s-au înregistrat mai multe cazuri de demisii, și sunt în continuare amenințări cu demisia, la nivelul Ministerului Sănătății se discută să fie dat un ordin de ministru pentru ca în momentul în care cineva, un cadru medical își depune demisia, să rămână în preaviz 90 de zile.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri