Studiu. Alcoolul crește riscul de demență

Data publicării:
Mexico's Tequila Makers May Halt Production
379350 06: A shot of tequila is poured September 28, 2000 at La Hacienda in El Paso, Texas. Up to 40 percent of the firms making Mexico's tequila may halt production because of a chronic shortage of their main raw ingredient, the cactus-like agave plant. With the increase of tequila's popularity the demand has past the amount of supply. (Photo by Joe Raedle/Newsmakers)

Prea mult alcool creşte riscul de demenţă, spune un nou studiu. Dar putem avea probleme şi dacă nu bem deloc, explică specialiștii.

Estimările arată că, pănâ în 2050, se va tripla numărul oamenilor care vor face demenţă. Iar un rol important în apariţia acestei afecţiuni îl are şi consumul de alcool.

Cercetătorii University College London, împeună cu o echipă de oameni de ştiinţă francezi, au analizat datele a 9.000 de britanici care la începutul studiului aveau vârste cuprinse între 35 şi 55 de ani. După o perioadă medie de observare de 23 de ani, 397 dintre ei au dezvoltat demenţă.

Experţii spun că boala neurodegenerativă nu va apărea dacă bem săptămânal o cantitate mică de alcool.

În schimb, riscul creşte cu câte 17 procente pentru fiecare şapte unităţi în plus faţă de cele 14 recomandate de medici.

Ca să vă faceţi o idee, 14 unităţi de alcool înseamnă aproximativ şapte pahare de vin sau de bere. Efecte negative apar şi în cazul persoanelor care nu gustă băuturi alcoolice. La ei, riscul de demenţă se măreşte cu 45 la sută.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri