Secretar de stat în Ministerul Sănătății: Vom trăi o perioadă lungă de timp cu noul coronavirus

Data publicării:
femeie la birou cu mască de protecție
Foto: GettyImages

Societatea va trăi o perioadă lungă de timp cu noul coronavirus, a declarat marți, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

"Este o situaţie - din punct de vedere medical - intensă, virusul nu a dispărut din societate, astfel încât poate unele dintre măsurile administrative, sociale, medicale le-am pierdut în şirul evenimentelor din ultimele trei luni. (...)

A fost o situaţie nouă, fără precedent pentru întreaga omenire atât la nivel social, cât - cu atât mai important - şi la nivel medical. (..)

În momentul de faţă, la cum se prezintă lucrurile, vom trăi cu acest virus o perioadă lungă de timp şi trebuie să profităm de această posibilitate, de această fereastră de oportunitate a următoarelor săptămâni, luni de zile pentru a pregăti mai bine cea de-a doua parte a acestuia an", a afirmat Baciu în cadrul unei dezbateri online, scrie Agerpres.

El a spus că în lupta cu pandemia de coronavirus s-a intrat "cu mâinile goale", cu stocuri de medicamente, echipamente şi dezinfectanţi insuficiente pentru spitale.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri