Semafoarele inteligente din Galați mai mult încurcă

Data actualizării: Data publicării:
semafoare inteligente

Semafoare instalate la 100 de metri unele de altele. Se întâmplă la Galaţi unde autorităţile au inaugurat un sistem de semaforizare inteligent. Doar că noile semafoare mai mult încurcă traficul, se plâng şoferii. Primarul cere răbdare şi spune că sistemul va perfoma în timp.

Un sistem de semaforizare inteligent, care ar fi trebuit să fluidizeze traficul din Galaţi, mai mult l-a aglomerat. Oamenii spun că, la orele de vârf, oraşul este aproape blocat din cauza acestui sistem. În unele cazuri, sunt semafoare instalate şi la 100 de metri unele de altele. Proiectul, supranumit „unda verde”, a costat peste 19 milioane de lei, bani europeni. Pentru că au întârziat 8 luni finalizarea lucrărilor, autorităţile au plătit din bugetul local peste două milioane de lei.

În peste 60 de intersecții și treceri de pietoni au fost instalate semafoare noi şi automate de dirijare a circulației. Există, însă, şi locuri în care două semafoare au fost amplasate la o distanţă de cel mult 100 de metri între ele. Situaţie care a încurcat şi mai rău traficul.

Iată părerea șoferilor:

„Foarte, foarte greu. Cred că nu există un oraş cu mai multe semafoare ca Galaţiul.”

„Au mai băgat nişte bani în semafoarele astea. Probabil nu aveau ce face cu ei. Mai mult s-a aglomerat.”

Noul sistem inteligent de management al traficului creează probleme şi pietonilor. Mai ales în vârstă sau cu dizabilităţi. Spre exemplu, în această intersecţie semaforul arată culoarea verde timp de 18 secunde. Asta deşi pentru a ajunge de pe o parte pe alta ai nevoie de cel puţin 20, 22 de secunde. Dovadă că semaforul s-a făcut roşu iar eu nu am reuşit să traversez intersecţia”, relatează Ionuţ Negru, reporter Digi 24.

Cu toate acestea, autorităţile locale spun sistemul va deveni performant în timp.

Reprezentanţii primăriei spun că vor fi luate măsuri de îmbunătăţire a sistemului după începutul anului şcolar, în funcţie de cât de mult va aglomera oraşul.

Acolo unde se va dovedi că într-adevăr poate că nu era necesar acel semafor, în cel mai rău caz. Se va putea trece pe un galben intermitent”, spune Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului.

Şoferii şi pietonii nemulțumiți de noul sistem de semaforizare din Galați pot face sesizări pe internet, la adresa trafic@primaria.galati.ro. Reprezentanţii firmei UTI, cea care a realizat proiectul, nu au dorit să comenteze.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri