Angajaţii de la metrou vor fi în grevă de avertisment marţi dimineaţă, timp de două ore

Data publicării:
metrou-mfax

 

„Din cauza eşecului înregistrat în urma negocierilor susţinute în data de 12.09.2013 cu administraţia Metrorex, în data de 17.09.2013, între orele 4.00 şi 6.00, la nivelul SC Metrorex SA, va avea loc greva de avertisment, urmând ca, în cazul nesoluţionării prezentului conflict colectiv de muncă, în data de 30.09.2013 să fie declanşată greva propriu-zisă pe termen nelimitat”, spune preşedintele USLM, Ion Rădoi, într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Protestele sindicaliştilor vor continua în 18 septembrie cu un miting şi un marş organizate de federaţie, inclusiv de sindicatele Metrorex şi RATB.

La greva generală de la metrou se vor solidariza şi sindicatele de la RATB, astfel că în 30 septembrie traficul public în Capitală va fi blocat până la ora 16.00, au precizat liderii sindicali.

Sindicaliştii reclamă lipsa de comunicare a Guvernului, susţinând că din ianuarie şi până în prezent au fost trimise lunar premierului Victor Ponta adrese în care era explicată situaţia transportatorilor.
Planul acţiunilor de protest a fost stabilit în urmă cu cinci zile de către federaţie şi a fost aprobat de Consiliul Naţional, a precizat Rădoi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri