Ce faci când ești îndrăgostită de mică de Dinu Lipatti? Îi salvezi casa din mijlocul Bucureștiului și faci din ea un incredibil templu

Data actualizării: Data publicării:
WhatsApp-Image-2021-05-06-at-09.22.34 Preluare b365.ro

Casa lui Dinu Lipatti din centrul Bucureștiului putea să devină restaurant, dacă o fată nu s-ar fi îndrăgostit de extraordinarul pianist și compozitor, cu toată pasiunea unei adolescente. O dragoste de-o viață, o iubire care durează și lucrează și astăzi.

Alice Barb este regizor de teatru și operă, actriță, pianistă, creator de spații și evenimente culturale. Și povestește: “M-am îndrăgostit la 12 ani de Dinu Lipatti nu doar ca de un uriaș pianist de geniu, ci ca de Făt Frumos, cum se îndrăgostesc fetițele, domnișoarele la vârsta de12 ani, cu disperare. Pentru că m-am îndrăgostit și de chipul lui de pe coperta discului de vinil, chipul acesta care tronează acum, după 46 de ani, la mine în biroul meu din Casa Artelor. E același chip, chipul unui geniu care are cei mai frumoși ochi din lume și o gropiță în obraji. Va dați seama că Dinu a devenit pentru mine Făt Frumosul adolescenței mele și a devenit, în timp, marele meu prieten”.

Când a auzit că în casa în care trăiese idolul ei se va deschide un restaurant, a zis: „Peste cadavrul meu”.

Citește articolul integral pe b365.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri