Cel mai scump brad de Crăciun din ţară va fi înlocuit. Explicația primarului

Data actualizării: Data publicării:
brad

Cel mai scump brad de Crăciun din ţară nu va mai fi împodobit în centrul oraşului Târgu Jiu. Pomul de peste 100.000 de euro, de fapt un enorm schelet metalic împodobit cu becuri colorate, ar fi trebuit folosit încă nouă ani, după planurile autorităţilor. Primarul s-a plictisit însă de el şi vrea un brad adevărat. Nu ştie exact cât o să coste şi de unde o să îl ia, dar vrea tot ceva impunător.

Marcel Romanescu, primarul oraşului Târgu Jiu: El este funcţional, dar... ca să vezi poze în fiecare an cu acelaşi brad, parcă nu e tocmai ok.

Doi ani. Atât a strălucit bradul de metal în centrul oraşului Târgu Jiu. Primarul care a cumpărat în rate pomul de metal vrea acum altceva.

Marcel Romanescu, primarul oraşului Târgu Jiu: Să avem un brad natural care, din punctul meu de vedere, nu este nici foarte costisitor.

Dacă primăria Târgu Jiu ar fi cumpărat câte un brad natural în fiecare an, banii cheltuiţi cu pomul metalic ar fi fost suficienţi timp de aproape două decenii.

Localnică: Ţinând cont cât s-a dat pe bradul acesta, probabil în următorii 100 de ani n-ar trebui să se cumpere nimic.

Eduard Lădaru, consilier local: Nu era o problemă dacă rezolvam celelalte lucruri: câinii de pe străzi, canalizarea pluvială, locurile de parcare.

Totuşi, bradul metalic de peste 100.000 de euro nu va fi uitat. Angajaţii primăriei îl pregătesc: va fi aprins într-un cartier de la Târgu Jiu.

În acest depozit, zac peste 100.000 de euro. Un brad de Crăciun cu o înălţime de 22 de metri. Mai exact, este vorba despre o structură metalică ce va fi împodobită cu 8.000 de leduri.

Bradul natural dorit de primarul de la Târgu Jiu va fi la fel de înalt ca pomul metalic şi va avea instalaţii şi ghirlande noi. Estimările arată că va costa cel puţin 6.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri