CINCI MINUTE SPANIOLE. Cât de bine cunosc țara natală copiii români din Spania

Data publicării:
copii la concurs

Trăiesc în Spania și pentru unii Romania este doar locul în care merg în vacanță sau să își vadă bunicii. Cu toate acestea, le place să învețe tot ce se poate învăța despre România, fie că vorbim de geografie, literatură sau istorie.

Copiii români din Spania participă în fiecare an la un concurs intitulat „Cunoaște România”, un concurs inițiat în urmă cu cațiva ani de Ambasada României de la Madrid.

Concursul a ajuns acum să aibă faze locale, regionale, iar în iunie este programată finala pe Spania. Faza următoare a concursului are loc la Zaragoza și Castellon, apoi marea finală - la Madrid.

Cu multă nerăbdare și dorința de a câștiga, deși era o oră matinală de duminică, zeci de copii români s-au prezentat la prima etapă de anul acesta a concursului „Cunoaște România”. Fiecare echipă, cu nume care mai de care mai atractiv, a ales un domeniu pentru care se dădeau câte trei variante de răspuns.

Acești copii sunt născuți majoritatea în Spania, dar cu ajutorul fie al părinților, fie al profesorilor de cultură și civilizație română, reușesc să mai învețe câte ceva despre o țară care le este destul de străină. Pentru ei România înseamnă fie bunicii de la țară, fie amintiri puține ale celor câțiva ani petrecuți acolo. Prin astfel de concursuri se reusește o picătură într-un ocean de nevoi - nevoi de a nu uita limba maternă și a mai ști ceva despre țara natală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri