Copil mușcat de maidanez, 10.000 € daune

Data publicării:
maidanez cuminte caine - captura digi24

În 2013, copilul, care atunci avea doar 2 ani, a fost atacat de un câine comunitar când se juca în curtea interioară a blocului.

Răzvan Bordei, tatăl copilului: „Avea hainele rupte, era muşcat de faţă, de cap, de mâini. Era în stare de şoc săracul.”

Iniţial, părinţii au cerut municipalităţii să adune maidanezii de pe străzile din Galaţi, dar cum primăria nu a luat nicio măsură în acest sens, au dat în judecată instituţia. Magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi le-au dat dreptate şi au stabilit că Primăria Galaţi trebuie să le plătească 10.000 de euro daune.

Carmen Bordei, mama copilului: „Ca şi avocat îm dau seama că poate constitui un precedent judiciar care nu poate fi ignorant, dar ca mamă nu mă face bucuroasă cu nimic suma de bani.”

Medicii spun că decizia magistraţilor e perfect justificată în acest caz.

Valentin Boldea, medic: „Avem de a face cu un copil care este într-un proces de dezvoltare neuropshică. Automat poate avea coşmaruri noaptea , poate să sufere angoase, să devină o persoană introvertită.”

Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi: „Decizia nu se comentează, ea va fi pusă în aplicare.”

„Cu 10.000 de euro adună toţi câinii de pe străzi . Nu trebuie să plătească despăgubiri, trebuiau să fie atenţi.”

Pe străzile din Galaţi sunt în jur de 16 câini fără stăpân, potrivit societăţii care ar trebui să se ocupe de ecarisaj. Reprezentanţii Ecosal susţin că nu pot strânge maidanezii, din vina primăriei.

Ionuţ Pucheanu, director Ecosal: „Avem trei sesizări sau notificări către Primărie până acum prin care cerem de a se numi împuternicitul primarului.”

Instituţia nu a dorit să explice pentru Digi24 de ce nu a răspuns la aceste cereri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri