Cum a ajuns bărbatul din Iași să-și bage o petardă aprinsă în gură: soția nu l-a mai lăsat să bea

Data actualizării: Data publicării:
bloc-belcesti
Blocul în care locuia bărbatul care și-a pus o petardă aprinsă în gură. Foto: Ziarul de Iași

Bărbatul de 50 de ani din comuna Belcești, județul Iași, care a murit în ziua de Crăciun după ce și-a băgat în gură o petardă aprinsă a recurs la acest gest după un conflict verbal în familie, pornit de la faptul că soția nu l-a fi lăsat să mai bea alcool. Medicii care au ajuns la fața locului nu au mai putut să îi salveze viața, iar polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Bărbatul, tatăl a cinci copii, a fost adus acasă în stare avansată de ebrietate de către doi verișori, iar acasă i-a cerut soției să-i dea de băut în continuare. Când femeia l-a refuzat, bărbatul i-a spus că se va sinucide.

El a făcut-o în cel mai şocant mod posibil: a luat o petardă, a pus-o în gură şi i-a dat foc, în timp ce se afla singur într-o cameră. Soţia l-a găsit cu capul sfărâmat şi a sunat la 112.

„Am auzit o bubuitură puternică. El a avut o petardă, pe care a folosit-o când era singur. Nici noi şi nici medicii nu am mai avut ce face ca să îl salvăm”, a spus unul dintre fiii bărbatului, potrivit Ziarul de Iași.

Medicii ajunși la fața locului nu au mai putut face nimic ca să-l salveze, prezentând „leziuni incompatibile cu viața”.

„Am fost solicitați în jurul orei 20:00 pentru un bărbat cu leziuni post explozie de petardă, petardă pe care și-a introdus-o în cavitatea bucală aprinsă. A fost trimisă ambulanța cu medic de la Târgu Frumos, dar din păcate leziunile erau incompatibile cu viața”, declara Diana Cimpoeșu, medic șef al UPU SMURD Iași.

Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal.

„Politiștii s-au deplasat la fața locului, iar din primele cercetări efectuate s-a constatat faptul că bărbatul de 50 de ani, din comuna Belcești, fiind sub influența alcoolului, s-ar fi autoaccidentat cu un articol pirotehnic, iar ulterior a fost declarat decesul acestuia. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, afirma ieri Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Rănit de o petardă, tot în ziua de Crăciun, tot în Iași

Ziarul de Iași mai relatează că, tot în prima zi de Crăciun, un bărbat în vârstă de 31 de ani din Hârlău a fost şi el victimă a jocului periculos cu materiale pirotehnice.

„La Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi a fost adus un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din zona oraşului Hârlău, care a suferit o intoxicaţie cu fum şi arsuri de gradul I pe faţă din cauza artificiilor sau a petardelor. După ce a primit îngrijirile medicale necesare, bărbatul a plecat acasă”, a precizat medic șef al UPU SMURD Iași.

Editor: G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri