Video Cum ne pregătim mașina pentru un drum lung. Sfaturi pentru o călătorie sigură de sărbători

Data publicării:
Cum ne pregătim mașina pentru un drum lung
Cum ne pregătim mașina pentru un drum lung. Foto: Profimedia Images

Sărbătorile de iarnă înseamnă și drumuri lungi pentru românii care merg acasă. În următoarele zile, șoselele vor fi pline de mașini, iar o astfel de călătorie poate deveni un coșmar pentru cei care nu se pregătesc așa cum trebuie. În special șoferii care merg în zonele montane, unde a nins, au nevoie de câteva măsuri de siguranță.

Urmează perioada vacanțelor pentru români iar mulți vor parcurge sute de kilometri să ajungă acasă, la rude sau acolo unde vor petrece sărbătorile. Înainte să plecăm la drum masina trebuie verificată în fiecare detaliu. să nu avem surprize pe drum.

Alexandru Cristocea, specialist auto: Atunci când plecăm la un drum în condiții de iarnă ar trebui să verificăm următoarele. Sistemul electric și bateria. Sa avem stegătoare bune. Sistemul de căldură să funcționeze. Rezerve de combustibil și încă o rezervă extra de combustibil. Luchid de parbriz și o rezervă de lichid de parbriz.

Cauciucurile de iarnă sunt și ele foarte importante în sezonul rece. Dacă totuși ne împotmolim pe drum ar fi bine să avem la noi un kit de supraviețuire.

Alexandru Cristocea, specialist auto: Ar fi bine să avem o lopată și ceva nisip în cazul în care avem polei, un set de lanțuri potrivit pentru mașină, cabluri de curent și ceva instrumente să curățăm geamurile în cazul în care îngheață, o pătură dacă rămânem înzăpeziți mai mult timp.

Ceva mai multă atenție la mașină, înainte de drum, ar trebui să acorde șoferii care au autoturisme mai vechi.

Bogdan Mirică, jurnalist auto: E foarte importantă aderența pentru că mașinile moderne au un sistem care frânează automat în situații de urgență, mașinile mai vechi nu vin cu așa ceva toată forța stă la noi și toată priceperea e la noi și în anvelopele cu care frânăm.

Pe lângă pregătirea mașinii, polițiștii le spun șoferilor să fie foarte atenți în această perioadă aglomerată. Să păstreze o distanță suficientă pentru o frânare bruscă și să nu facă depășiri sau manevre riscante.

 

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri