Sari la conținut

Drum spre mare fără taxă la Feteşti. Se poate plăti electronic

Cozile lungi şi de 10 kilometri erau o situaţie obişnuită, vara trecută, la staţia de taxare de la Feteşti. Ministrul Transporturilor promite însă că situaţia nu se va repeta şi în acest an. A fost găsită o soluţie pentru ca taxa de pod să poată fi plătită electronic, chiar din primăvară.

Nu vor fi desfiinţate toate staţiile de taxare. Va fi păstrată una pentru fiecare sens, iar acolo unde vor dispărea barierele, controlul se va face cu ajutorul camerelor de supraveghere, ca la rovinietă.

În acest moment am achiziţionat cele necesare şi suficiente ca să se facă plata electronică. Plătesc şi prin SMS”, a spus Ioan Rus, ministrul Transporturilor.

Eu zic să mergem împreună şi să vedem, pentru că nici eu nu mai cred. De fiecare dată am intervenit pompieristic. N-am mai cerut taxă, pentru ca nu eram în stare sa facem un sistem care să se mişte suficient de repede”, a spus Victor Ponta, premierul României.

Anul trecut, taxa a fost suspendată toată luna august. În 2014, încasările Companiei de Drumuri din taxa de pod de la Feteşti au fost cu 1,6 milioane de euro mai mici faţă de anul precedent.

Până la vară, însă, marea problemă a şoferilor care circulă pe Autostrada Soarelui sunt sutele de gropi apărute pe zeci de kilometri de şosea.

Astfel de cratere nu sunt doar porţiunea din plăci de beton a autostrăzii, între Bucureşti şi Fundulea, ci şi pe alţi zeci de kilometri până aproape de Drajna. Deşi unele dintre gropi au fost acoperite, angajaţii de la Drumuri mai au mult de lucru până să le acopere pe toate.