Gabriela Firea a anunțat că va dona 10% din salariul său pentru reconstrucția catedralei Notre-Dame

Data actualizării: Data publicării:
gabriela firea pmb

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a transmis, joi, că va dona 10% din salariul său, timp de trei luni, fondului instituit pentru finanțarea lucrărilor de reconstrucție a catedralei Notre Dame, devastată de incendiu, luni. Edilul a trimis, de asemenea, o scrisoare omologului său de la Paris, în care și-a exprimat regretul față de paguba suferită.

Gabriela Firea i-a transmis primarului Parisului, Anna Hidalgo, „compasiune și solidaritate după teribilul incendiu ce a mistuit Catedrala Notre-Dame de Paris”.

Edilul Capitalei a anunțat, de asemenea, că se va alătura eforturilor de solidaritate pentru reconstruirea monumentului prin sprijin financiar, moral sau spiritual.

Iată scrisoarea integrală: 

„Stimată Doamnă Primar, În numele Bucureștiului și al locuitorilor săi, vă transmit mesajul nostru de compasiune si solidaritate, dupa teribilul incendiu ce a mistuit Catedrala Notre-Dame de Paris, simbolul și inima Franței, parte a patrimoniului arhitectural mondial.

Vă asigur că suntem cu sufletul alături de dumneavoastră și de cetățenii orașului Paris, în acest moment atât de trist pentru Capitala Franței. Această tragedie a unit nu numai un popor, ci o întreaga lume. Am văzut ieri un popor francez îngenuncheat, dar nu în semn de înfrângere, ci într-un act impresionant de credință!

Indiferent de nationalitate sau origine, oameni din intreaga lume s-au rugat pentru eroii pompieri care și-au riscat viața pentru a salva acest simbol al umanității și iată că astăzi avem speranța unui nou început!

Sunt convinsă că vom contribui cu toții la reconstruirea acestui monument de o valoare inestimabilă, prin sprijin financiar, moral sau spiritual. Personal, doresc să mă alătur eforturilor de solidaritate și să donez 10% din salariul meu, timp de trei luni, în fondul de solidaritate dedicat reconstrucției Catedralei Notre-Dame de Paris.

Sper ca gestul meu să fie urmat de cât mai mulți oameni.

Cu solidaritate, Gabriela Firea Primar General”.

Un incendiu a izbucnit luni seară la catedrala Notre-Dame din ParisNu este clară cauza incendiului, însă oficialii susţin că ar putea avea legătură cu lucrările de renovare. Un istoric francez a declarat că asistăm la prăbușirea „celui mai vizitat monument istoric”. Una dintre turle și acoperișul s-au prăbușit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri