Hobby sezonier. Moş Craciun de Dolj strânge bani tot anul pentru a oferi cadouri copiilor săraci

Data publicării:
Mos Craciun saraci

Printre copiii nevoiaşi, cu sacul plin de cadouri. Aşa îşi petrece Mădălin Petcu, de 10 ani, Crăciunul. Trece pe la fiecare familie din comuna Celaru, despre care ştie că are greutăţi. Anul acesta are o listă cu aproape 100 de copii din 70 de familii nevoiaşe. Părinţii spun că nu şi-au permis niciodată să aducă această bucurie celor mici.

Vă daţi seama că sunt cei mai fericiţi copii din lume. Îi mulţumesc lui moşu că, uite, s-a gândit la ei să le aducă şi lor ceva”, a spus Ionela Tănase, mama copiilor.

Familia Ionescu trăieşte într-o cameră din chirpici de 15 metri pătraţi, fără curent electric. Venirea Moşului a adus un pic de bucurie.

„Foarte frumos şi îi mulţumesc din suflet. Avem curent doar de la public. Seara se aprinde”, a spus Tudorel Ionescu.

Mădălin Petcu spune că, oricât de mult ar încerca, nu poate face atât cât şi-ar dori când vede atâta sărăcie şi suferinţă în jur.

Aşa simt eu că este Crăciunul. Practic, este o zi ca oricare, dar eu, făcând în fiecare noapte de ajun chestia asta, mă determină să lupt în continuare şisimt că ăsta e Crăciunul la noi, la români”, a spus Mădălin Petcu, Moş Crăciun din Celaru.

Mădălin Petcu reuşeşte să strângă bani dintr-o mică afacere deschisă în comună. Acum vrea să înfiinţeze o fundaţie prin care să strângă mai mulţi bani. Anul acesta a fost ajutat şi de un prieten, student la teologie, care a donat tot ce a strâns după ce a mers la colindat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri