Incident la metroul Bucureşti: Din tavanul staţiei Eroilor a curs apă direct pe peron. Explicaţia Metrorex

Data actualizării: Data publicării:
Apa curge din tavanul staţiei de metrou Eroilor 1 din Bucureşti
Metrorex: Circulația trenurilor de metrou nu a fost afectată. Foto: captură video Facebook/Adrian Vasilache

Un nou incident a avut loc la metrou, la staţia Eroilor 1, unde din tavanul staţiei a curs apă chiar în zona peronului de călători. Metrorex a precizat că „circulaţia trenurilor nu a fost afectată iar siguranţa călătorilor nu a fost pusă în pericol nicio secundă”. 

„Metrorex informează că astăzi, 12.01.2021, în zona stației de metrou Eroilor 1 au apărut infiltrații la peronul 2. Acestea sunt tratate conform procedurilor de întreținere”, a precizat, într-un comunicat de presă, directorul general Metrorex, Gabriel Mocanu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Conform reprezentantului Metrorex, reţeaua de metrou, construită în special în albia râului Dâmboviţa, este „peste 80% imersată”.

„În acest sens, sunt stabilite procedurile de intervenție, care presupun atât izolarea zonei, cât și captarea și evacuarea apelor provenite din infiltrație”, se arată în comunicatul Metrorex.

„Având în vedere faptul că, în zonă se finalizează lucrările de amenjare și extindere a peronului de la linia 2, precum și corespondențe cu Magistrala 5, intervenția se va face și cu personalul constructorului Magistralei 5, Asocierea Asocierea Astaldi – FCC Construccion – UTI–Activ Group”.

Un incident asemănător s-a produs în urmă cu 3 luni, când o conductă de apă s-a spart la staţia Eroilor 2, la doar două săptămâni după inaugurarea metroului din Drumul Taberei.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri