Sari la conținut
News Alert

Lecție pentru autorități: un pensionar plantează flori și vopsește băncile din cartier

Petre Ciolacu a lucrat 30 de ani în mină. În urmă cu doi ani, bărbatul de 65 de ani a ieşit la pensie. Sătul de cenuşiul galeriei în care a muncit zeci de ani, dar şi de peisajul anost din faţa blocului, s-a gândit să schimbe zona în care locuieşte. A cumpărat peste o mie de flori şi arbuşti de liliac, pe care i-a plantat pe două străzi şi a vopsit 16 bănci în culorile tricolorului.

„Flori puse, am 600 de trandafiri puşi, nu se implică nimeni. O mie şi ceva de flori, le ud, au fost două luni de zile secetă, au venit ăştia de la primărie şi au trimis o aia în spate, au trimis o cisternă, şi i-am rugat să vină şi auzi, să le dau motorină să vină să ude florile. Păi stai, mă, că e pentru noi, pentru toţi”, spune Petre Ciolacu, pensionar.

Numai în această vară a cheltuit din pensie 4.000 de lei pentru a cumpăra flori şi vopsele. Gestul bărbatului este apreciat de toţi vecinii, care vor să schimbe denumirea străzii din „Aleea Teilor” în „Aleea Trandafirilor”.

Chiar şi autorităţile locale îi apreciază munca, însă spun că nu au fonduri suficiente să schimbe faţa oraşului.

„Noi, oricum, în fiecare primăvară alocăm o anumită sumă de bani pentru că avem un program de înfrumuseţare a oraşului, dar, după cum ştiţi, banii nu sunt niciodată destui şi atunci nu putem să prindem toate zonele oraşului”, a declarat Tudor Dobrică, viceprimarul din Motru.

Edilii se gândesc să-i stimuleze şi pe alţi localnici din Motru să urmeze exemplul pensionarului și să-i scutească de plata taxelor şi impozitelor.