Medic acuzat de malpraxis după opt ani

Data publicării:
medic stetoscop halat GettyImages-495314721-2

Camelia Mărciulescu a născut primul ei copil în octombrie 2008 la Maternitatea Elias din Bucureşti. Are documente medicale care arată că sarcina a decurs normal şi spune că din cauza medicului de gardă şi-a pierdut băiatul. În timpul travaliului, doctorul nu s-a interesat de starea ei şi a fătului, povesteşte mama.

Pe ultima monitorizare a bătăilor cordului fetal care mi s-a făcut în lipsa doctorului apare indicaţie de cezariană. Eu sunt convinsă că ei nici măcar nu au avut habar de această indicaţie de cezariană. Copilul a suferit o hipoxie la naştere mai lungă de 30 de minute. Ca urmare diagnositcul lui a fost encefalomalacie multichistică, adică creierul din cauza hipoxiei s-a topit,” spune Camelia Mărciulescu, mama copilului.

După o jumătate de zi de travaliu, femeia a născut natural, iar copilul a fost sugrumat de cordonul ombilical. Medicii l-au resuscitat şi readus în simţiri, dar nu a mai fost un copil normal. Nu mai vedea, nu mai auzea, avea epilepsie şi nu putea să mişte mâinile şi picioarele. După ce a fost externată a făcut mai multe analize copilului. Rezultatul...

Dacă domnul doctor Tutunaru ar fi intervenit mai devreme sunt convins că copilul ar fi avut un alt destin,” declară Dan Tătăru, avocatul mamei.

Ginecologul a fost chemat astăzi la poliţie şi anunţat că este oficial suspectat de vătămare corporală gravă, dar insistă că nu este vina lui.

Nu înţelegeţi că dacă există o problemă înainte de naştere care nu poate fi determinată, în timpul unei naşteri se poate întâmpla chestia asta,” spune Dan Tutunaru, medic ginecolog Spitalul Elias.

Mama copilului a aşteptat opt ani momentul în care plângerea ei penală va avea efect. Nu a cedat deşi ancheta i-a pus serios nervii la încercare.

IML-ul este cel care ne-a ţinut pe loc ani de zile. Pentru că a întârziat foarte mult emiterea expertizei medico-legale,” adaugă Camelia Mărciulescu, mama copilului.

Ancheta dramei din familia Mărciulescu mai are nevoie de timp. Procurorii au cerut medicilor legişti să verifice dacă moartea copilului a fost provocată de neglijenţa ginecologului, aşa cum crede mama băiatului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri