Mensa recrutează tineri români cu inteligență peste medie

Data publicării:
mensa

Răzvan are 15 ani și a venit la Cluj tocmai din Târgu-Mureș, pentru examenul organizaţiei Mensa. Adolescentul plănuieşte să devină medic și crede că admiterea în rândul asociaţiei celor mai deştepţi pământeni i-ar fi un sprijin enorm în carieră.

Mari aşteptări are şi Nando, care, la 11 ani, şi-a stabilit deja priorităţile. „Aș putea învăța lucruri noi, de la oameni mai deștepți. Aș dori să mă fac informatician”, spune el.

Examenul la care au fost supuşi cei doi tineri a durat numai 20 de minute.

„Se testează această inteligență fluidă. Asta e capacitatea de rezolvare a unor probleme abstracte. Nu sunt întrebări din vreun domeniu ce presupune cunoștințe, nu sunt întrebări de matematică, literatură sau mai știu eu ce, limba engleză”, a explicat Radu Jianu, președintele Mensa România.

Peste două săptămâni, cei doi candidați vor afla şi verdictul. Mensa este o societate fondată în Oxford, Marea Britanie, în anul 1946. Organizaţia identifică şi pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligență, care altfel poate că nu s-ar cunoaşte niciodată.

În România, societatea şi-a deschis o filială în iunie 1991, filială care azi numără 500 de membri. Cei mai mulți sunt din București și din Cluj. Mensa România va o organiza o nouă testare la nivel naţional, în viitorul apropiat. Doritorii se pot înscrie pe pagina de internet a organizaţiei, iar examinarea costă 25 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri