Nicolae, copilul cu mărțișorul "urât" pentru învățătoare, a strâns banii pentru intervenția la ochi, dar nu se poate opera

Data actualizării: Data publicării:
martisor nicolae
Mărțișor făcut de tatăl lui Nicolae. Sursa: captură Digi24

Nicolae, băiatul din Argeş care a supărat-o pe învățătoare cu un "mărtișor urât", a constatat cu bucurie cât de multă lume este alături de el. Oamenii i-au urmărit povestea la televizor și au decis să-i "cumpere" mărţişoarele. Din donaţii, familia lui Nicolae a strâns peste 30 de mii de lei. Banii vor fi folosiţi pentru operația la ochi a copilului, pe care momentan nu o poate face. 

Nicolae a ajuns la două spitale din Capitală, împreună cu tatăl său, pentru a cere opinia medicilor specialişti în privinţa operaţiei.

"Ni s-a spus că nu-l poate opera acum, el fiind foarte mic, ochii lui sunt în creștere. Dacă va interveni acum riscurile sunt foarte mari, i se poate face dezlipire de retină. Vom păstra totul pentru operație, pentru ca ne va fi foarte greu să facem rost de acești bani, pentru că știm foarte bine prin ce am trecut. Trebuie schimbați ochelarii de două ori pe an, sperăm să-l opereze mai târziu", a declarat Ionuț Bălașa, tatăl lui Nicolae.

Până la viitoarea operaţie, Nicolae trebuie să vină la control o dată la 3 luni.

"Noi le mulțumim foarte mult tuturor că au fost alături de noi, foarte multe persoane au fost alături de noi. Nu ne așteptam. Am crezut că la câte uși ni s-au închis, nu mai găsim nicio speranță. De fapt, alături de Nicolae, că alături de el au fost", a mai spus tatăl băiețelului. 

Nicolae a fost umilit de învățătoare din cauza mărțișorului pe care i l-a dat de 1 Martie

O învățătoare din comuna argeșeană Slobozia și-a umilit unul dinte elevii de clasa a III-a, după ce acesta i-a oferit o ciocolată și un mărțișor. La finalul zilei de 1 Martie, Nicolae a povestit părinților despre incident și a decis că nu mai vrea să meargă la școală. Învățătoarea i-ar fi spus elevului că mărțișorul este urât și că nu a fost în stare să cumpere un mărțișor de calitate. Știrea a creat o campanie impresionantă de sprijin pentru Nicolae și sute de oameni au cumpărat mărțișoare „urâte”.

Părinții au făcut o sesizare la Inspectoratul Şcolar Argeş și au explicat că veniturile nu le permit să ofere mărțișoare mai costisitoare, cu atât mai mult cu cât Nicolae are miopie și necesită operație. Aceeași învățătoare i-a fost dascăl și lui Ionuț, tatălui băiatului batjocorit. El a cerut acordul directorului școlii să poată sta pe hol în timpul orelor pentru a preveni astfel de incidente, întrucât mai are un fiu în aceeași școală, în clasa a VII-a. Cererea tatălui a fost aprobată.

„Foarte mult l-a supărat că doamna l-a făcut sărac, că nu are un leu și că-l amenință că-i dă înapoi mărțișorul”, a spus tatăl copilului la Digi24.

Nicolae are probleme la ambii ochi, la care trebuie să se intervină chirurgical cu implanturi de cristalin. 

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri