O fetiță de 10 ani știe să cânte la șapte instrumente

Data publicării:
estera instrumente

La numai 10 ani, Estera i-a uimit cu talentul ei pe toţi cei care au cunoscut-o. Copila compune melodii, fără să ştie pic de teorie muzicală.

Am început la 3 ani jumătate să cânt la fluier, apoi pe parcurs am început să cânt la flaut, apoi la 5 ani jumate am început să cânt la vioară iar după aia am învăţat la mandolină şi apoi la chitară”, a povestit eleva.

Estera a impresionat chiar şi profesori universitari de la Conservator.

A cântat ceva la vioară, ceva la pian, a testat-o şi a început maestrul să plângă. Atunci ne-am dat și noi seama că chiar este ceva”, a spus Ana Forogau, mama Esterei.

Doar că legea nu-i permite Esterei să se înscrie la Conservator până nu are Bacalaureatul. Doar în Austria sau în Marea Britanie ar putea face acest lucru, unde există şcoli speciale pentru copiii supradotaţi.

Profesorii ne-au spus că din păcate la noi în ţară nu are posibilitatea să studieze, nu este o formă legală prin care un copil aşa mic să studieze şi îndrumările lor au fost să mergem pe particular, cu profesor particular”, a afirmat tatăl fetei.

Având doar zece ani, va trebui să-şi finalizeze studiile gimnaziale şi liceale. Legea educaţiei naţionale prevede în acest moment faptul că există posibilitatea ca pentru elevii supradotaţi aceştia să poată să finalizeze doi ani într-unul singur”, a declarat prof. Daniel Negrean - inspector-şef ISJ Bihor.

Familia Esterei nu-şi permite să călătorească prin ţară sau prin străinătate la concursuri. N-ar fi avut bani nici de pianul la care fata petrece acum zilnic ore în şir. Au avut noroc cu un profesor care, recunoscându-i talentul, i l-a dăruit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri