PNL Iași cere Primăriei să nu mai dea sarmale de hramul Sfintei Parascheva

Data publicării:
sarmale

Liberalii ieşeni cer Primăriei să renunţe la obiceiul de a oferi sarmale gratis în 14 octombrie, de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, pe motiv că este jignitor pentru demnitatea unui om să fie pus să stea la coadă pentru o porţie de mâncare, scrie News.ro.

Liderul PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, a declarat, vineri, presei, că Primăria ar trebui să renunţe la obiceiul ca în fiecare an, în 14 octombrie, de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva să ofere sarmale gratis.

„Mi se pare de neacceptat imaginea cu mii de oameni stând la coadă pentru o porţie cu mâncare. Este jignitor pentru demnitatea unui om să-l pui să stea la coadă. Imaginea este una a dezolării. Este o mare păcăleală că sarmalele sunt gratis. Genul acesta de a cumpăra cu un blid de mâncare ascunde neputinţa şi incompetenţa, e un tichet spre linişte”, a afirmat liderul liberalilor ieşeni, Marius Bodea.

El susţine că ieşenii s-ar bucura mult mai mult dacă, în loc de mâncare gratis, ar vedea cum se face un parc unde să se plimbe cu nepoţii.

„Imaginea cu coada la mâncare gratis nu arată a civilizaţie. E dezolant, trebuie oprit imediat obiceiul ăsta”, a adăugat Marius Bodea.

Primarul Mihai Chirica nu a putut fi contactat pentru a comenta afirmaţiile liderului liberal ieşean.

În fiecare an, în 14 octombrie, imediat după Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, Primăria oferă pelerinilor zeci de mii de sarmale gratis, acestea fiind pregătite la Cantina de Ajutor Social din subordinea municipalităţii.

Pentru a fi siguri că prind o porţie de sarmale, unii oameni se aşază la rând înainte de încheierea slujbei, fiind necesară intervenţia poliţiştilor locali pentru a nu se crea îmbulzeală.

În curtea cantinei unde sunt servite sarmalele sunt aşezate garduri metalice, iar oamenii intră în grupuri de 20-30 de persoane pentru a se evita îmbrâncelile.

În anii anteriori, la masa pelerinilor venea şi primarul Iaşiului, care se plimba printre oameni şi discuta cu aceştia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri