Video Polițiștii locali din toată țara vor ține un moment de reculegere în memoria colegului lor decedat, după ce a fost lovit de o mașină

Data actualizării: Data publicării:
accident politist local cisnadie
Radu dirija traficul într-o zonă cu risc crescut de inundații, când a fost lovit de un șofer. Sursa foto: Opinia de Sibiu

Un moment de reculegere va fi ținut joi, de la ora 14:00, de polițiștii locali din toată țara. Totul pentru a-l comemora pe colegul lor din județul Sibiu, decedat după ce a fost lovit, acum două săptămâni, de o mașină, în timp ce dirija traficul. În urma impactului, polițistul a ajuns în stare gravă la spital, unde a fost operat. Încă de atunci, medicii erau rezervați cu privirea la șansele lui de supraviețuire.

Radu Trihenea avea 38 de ani și lucra la Poliția Locală Cisnădie. Pe 13 februarie seara era de tură și dirija traficul pe DJ 106C, într-o zonă cu risc crescut de inundații.

Un bărbat în vârstă 55 de ani, cetățean străin, a pierdut controlul direcției de deplasare, a virat brusc stânga și l-a lovit pe agent. Autoturismul s-a oprit în afara părții carosabile, iar în urma impactului Radu a ajuns în stare gravă la spital.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

A fost internat pe secția Neurochirurgie a Spitalului Județean Sibiu, a fost operat de urgență și a rămas internat. Două săptămâni mai târziu, Radu a decedat.

"Medicii au confirmat că Radu a suferit trei stopuri cardiace, două dintre acestea fiind resuscitate cu succes, însă al treilea stop cardiac a fost fatal. Radu Trihenea nu era doar un polițist local devotat, ci și un membru activ al comunității noastre. A fost un voluntar implicat și dedicat la Salvamont Cisnădie, demonstrând încă o dată devotamentul său pentru siguranța și binele celor din jur. Cu toții suntem profund marcați de această pierdere tragică", au transmis reprezentanții Salvamont România.

În memoria lui Radu, polițiștii locali din toată țara vor ține joi, de la ora 14:00, un moment de reculegere. Într-o postare pe rețelele sociale, Sindicatul Național Meridian Poliția Locală Sibiu atrage atenția asupra pericolelor la care se expun, zi de zi, polițiștii locali.

"Decesul său se înscrie într-un şir mai lung de astfel de incidente, care au afectat această categorie profesională, ultimul la Poliţia Locală Piteşti. Astfel, poliţiştii locali sunt supuşi în continuare agresivităţii unor cetăţeni certaţi cu legea, situaţii care în final, din păcate, duc şi la astfel de situaţii tragice. Toate acestea poate nu s-ar întâmpla, dacă angajaţii unităţilor de Poliţie Locală ar fi mai bine protejaţi şi ar beneficia de drepturile prevăzute prin lege pentru ei şi neacordate. De asemenea, lucrurile ar arăta mai bine şi dacă aceştia nu ar face obiectul unor campanii de discreditare agresive duse de anumite persoane şi grupuri interesate", este mesajul postat de Sindicatul Național Meridian Poliția Locală Sibiu pe rețelele sociale.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri