Primăria Bucureștiului vrea să folosească lumini stroboscopice și artificii pentru a alunga ciorile din Parcul Cișmigiu

Data actualizării: Data publicării:
Copaci infloriti in Parcul Cismigiu din Bucuresti
Directorul general al ALPAB a afirmat că, împreună cu ONG-urile de profil, administrația locală a căutat și caută în continuare soluții pentru această problemă. Foto: Inquam Photos / Alberto Groșescu

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) caută echipe să implementeze un sistem cu lumini intermitente pentru alungarea ciorilor din Parcul Cişmigiu, a anunţat, marţi, Corina Bega, director general al ALPAB, conform Agerpres.

Primarul Nicușor Dan a fost întrebat dacă a aflat de ce vin păsările în Parcul Cişmigiu şi fac mizerie.

„Am avut mai multe încercări aici, în Cişmigiu, pe care le cunoaşteţi. Acum încercăm a treia sau a patra. Am vorbit cu specialişti în păsări...Nu am reuşit”, a explicat primarul Capitalei, cu prilejul inaugurării a două locuri de joacă modernizate în Parcul Cişmigiu.

Întrebat dacă nu crede că cel mai simplu ar fi ca oamenii care vin în parc să nu le mai dea de mâncare, Nicuşor Dan a răspuns: „Nu mănâncă aici. Păsările, ciorile care sunt aici mănâncă peste zi în oraş, undeva, probabil la Glina undeva şi vin seara târziu şi pleacă dimineaţa devreme. Sunt păsări inteligente. Specialiştii nu ne-au dat soluţia, dar ne-au spus că ele preferă să îşi facă cuibul, să doarmă acolo unde copacii sunt cei mai mari. Şi cei mai mari copaci, cu coroana cea mai deasă din Bucureşti sunt în Parcul Cişmigiu”.

Directorul general al ALPAB a afirmat că, împreună cu ONG-urile de profil, administrația locală a căutat și caută în continuare soluții pentru această problemă.

„Ultimul test pe care l-am avut aici, într-o seară, cu un activist dintr-un ONG a fost cu lumini intermitente din acelea de tip stroboscop. Atât timp cât sunt mobile şi nu sunt într-un punct fix funcţionează. Căutăm echipe mobile cu care să implementăm acest sistem şi, dacă nici acesta nu va funcţiona, am auzit că ar funcţiona şi urmează să organizăm în primăvara anului viitor, (...) urmează să venim cu propunerea organizării unui festival al artificiilor, festival al luminilor, tot aşa, în ideea de a le îndepărta”, a explicat Bega.

Ea a subliniat că trebuie redus efortul pe care angajaţii ALPAB îl depun din cauza ciorilor din Parcul Cişmigiu.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri