Primăria Sectorului 1 a majorat amenzile pentru cei care adoptă câini şi îi lasă în stradă

Data publicării:
caini comunitari mfax 1

(FOTO - Mediafax)

Prin Hotărârea Consiliului Local, adoptată în sedinţa extraordinară de vineri, a fost majorat la 2.500 de lei cuantumul amenzilor aplicate persoanelor fizice şi juridice care au luat câini în adopţie şi, ulterior, i-au lăsat pe stradă, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 1.

Amenzile vor fi date dacă, în urma controalelor, se va constata că persoanele care au adoptat un câine de la Centrul Teritorial de Adăpostire şi Protecţie Temporară din Sectorul 1, situat pe Şoseaua Odăi nr. 3-5, nu ţin animalul la adresa indicată.

De asemenea, constituie contravenţie „neanunţarea în termen de cinci zile, la Serviciul Poliţia Animalelor din cadrul Poliţiei Locale Sector 1, a schimbării locului de deţinere a câinelui comunitar adoptat”.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a cerut verificarea tuturor persoanelor care au adoptat câini comunitari din adăpostul Sectorului 1.

În urma controalelor făcute de Poliţia Animalelor la domiciliul sau sediul persoanelor care au luat câini spre adoptie, în peste 90 la sută din cazuri s-a constatat că animalele adoptate erau la adresa de domiciliu, iar în cazul celorlalte 10 procente s-au aplicat amenzi.

„Consider că a venit momentul să dăm o mai mare importanţă sancţionării falşilor iubitori de animale, care nu îşi îndeplinesc obligaţiile asumate în raport cu comunitatea”, a declarat Andrei Chiliman, citat în comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri