Sari la conținut

Stela Popescu, în ultimul interviu: „Nu știu de ce ne e teamă și ne lăsăm pe mâna altora”

Actrița Stela Popescu a murit pe 23 noiembrie, ieri, în apartamentul său din București. Cu doar două zile înainte, ea avea să acorde un ultim interviu, pentru Europa FM. Ea a vorbit inclusiv de planurile pentru Ziua Națională.

Stela Popescu se pregătea să plece în turneu, în Spania, unde avea programat un spectacol. Ea a vorbit și despre sentimentele pe care le are pentru România, ce își dorește pentru țară și ce i-ar plăcea să schimbe.

„Îmi doresc să nu ne mai plângem tot timpul. Să ne schimbăm mentalitatea. România e frumoasă, dar ne străduim din răsputeri să o distrugem”, declara Stela Popescu, pentru Europa FM.

„De 1 Decembrie, mă pregătesc să plec în turneu în Spania, cu Teatrul Constantin Tănase, pentru românii din Spania. Nici nu știți cât de bucuroși sunt când mergem acolo! Stăm 4 zile, jucăm la Barcelona și în alte două orașe. Cu Arșinel, Vasile și Valentina și mulți alți actori de la Teatrul Constantin Tănase”, mai spunea îndrăgita actriță.

„România toată e frumoasă, dar ne străduim din puteri să o distrugem (râde). Eu iubesc România, dar noi suntem veșnic nemulțumiți, veșnic nefericiți. Nu știu de ce ne este teamă să acționăm și ne lăsăm pe mâna altora. Draga mea, eu am fost foarte fericită la Revoluție. Îmi iubesc țara. M-am bucurat că s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Dar s-a întâmplat mai puțin decât m-am așteptat. Am crezut că odată eliberați de dictatură, românii vor fi mai fericiți. N-au făcut mare lucru pentru asta. Pentru că s-au speriat, n-au știut de unde să apuce. Unii sunt contra, unii sunt pentru. Românii nu se unesc. Cred că de acolo ni se trage. Se sperie, se contrazic… românii se contrazic, în general. Au aceeastă manie de anu fi de acord. De ce? Nu înțeleg!”, mai afirma fosta mare actriță.

„Aș schimba la români mentalitatea. Să nu se mai certe! Să fie mai buni, mai prieteni, să nu se mai certe! Să nu mai aud zicala aceea… să moară și capra vecinului! Ba a mai apărut una: să moară vecinul, ca să-i iau capra! E și dintr-un plus de umor pe care îl are românul. Umor negru. Îi place să fie el mai răutăcios, ca să aibă haz. Mi-e dragă țara asta și poporul ăsta! E un popor talentat. Și la muzică, și la teatru, și la tehnică. Nu vezi câte invenții sunt făcute de români? Și le-au părăsit undeva în drum și acum se laudă alții cu ele. Păi, de ce? Își părăsesc propriile invenții! Eu am călătorit foarte mult, datorită teatrului. De câte ori m-am întors acasă, am fost fericită și am constatat că este cea mai frumoasă țară din lume ! Îmi place la munte, îmi place la mare, îmi place printre români, îmi place peste tot!”, a mai spus Stela Popescu.

 

Pe aceeași temă