Transferul contribuțiilor scade salariile la Filarmonica „George Enescu”

Data actualizării: Data publicării:
Ateneul Roman facebook
Ateneul Roman. Foto: Facebook

Salariile a 85 din cei 212 angajaţi ai Filarmonicii „George Enescu” vor fi diminuate anul acesta, ca urmare a transferului contribuțiilor de la angajator la angajat. Directorul instituției, Andrei Dimitriu, spune că a prezentat această „problemă delicată” Ministerului Finanţelor şi Ministerului Culturii.

Ateneul Roman facebook
Sursă: Facebook

Sunt 85 de angajaţi, vor avea salariile diminuate, după această abracabradantă soluţie cu transferul taxelor. Asta înseamnă, la nivelul unei luni, pierderi de circa 47.000 de lei net”, a declarat directorul Andrei Dimitriu într-o conferinţă de presă care a avut loc marţi.

El a precizat că nu este vorba doar despre personalul tehnic, ci şi cel artistic, „cei cu vechime”, dar şi că în urma tăierii salariilor din timpul guvernării Boc au fost deschise sute de procese, fapt care înseamnă „o situaţie conflictuală” pentru instituţie şi „necesită bani”.

Noi am înaintat Ministerului Finanţelor, autorul acestui interesant experiment financiar, şi la ministerul nostru (Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale - n.r.) şi sperăm că, nefiind singura instituţie afectată, va fi găsită o soluţie”, a mai afirmat el.

În total, Filarmonica „George Enescu” are 212 angajaţi, potrivit lui Dimitriu.

Filarmonica „George Enescu“ va fi decorată cu Ordinul „Meritul Cultural“, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale (15 ianuarie), care va fi sărbătorită la Ateneul Român printr-un concert condus de maestrul Horia Andreescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri