VIDEO. O alee de beton turnată peste morminte a iscat un mare scandal într-un cimitir din Vrancea: „Să cad jos. Este mama mea”

Data actualizării: Data publicării:
cimitir
O alee de beton turnată peste morminte a iscat un mare scandal într-un cimitir din Vrancea. Foto: Digi24

Un adevărat război local a izbucnit într-un sat din judeţul Vrancea. Mai mulți localnici s-au trezit peste noapte că peste mormintele rudelor a fost turnat beton pentru a se amenaja o alee de acces în cimitir. Când oamenii i-au cerut socoteală preotului, alți localnici i-au luat apărarea. De aici până la un scandal în toată regula nu a mai fost decât un pas. În final, preotul a dat ordin ca aleea să fie spartă și îndepărtate bucățile de ciment.

Localnic: Sâmbătă au turnat alee, luni au decupat doar mormântul meu. Ieri la 7,20 am sunat, deja era spart. Seara a venit domn' primar, s-a uitat, da, este decupat, la 7,20 a spart toată aleea, noaptea.
-Peste câte morminte trecea aleea?
-Peste toate astea, deci 10, 15 morminte, deci jumate de mormânt l-a pus cu beton.

O alee de ciment făcută peste morminte a împărțit satul Mirceştii Vechi în două tabere. Localnicii care și-au găsit mormintele rudelor acoperite cu beton sunt revoltate.

Ionica Stancu - localnică: Să cad jos, doamnă. Este mama mea.

Gabriela Dumitrache - localnică: La 7 era fărâmată toată aleea. Cred că au mai fost nemulțumiți, că dacă nu mai erau și alții nemultumiți cred că rămânea decupat numai la noi.

Îngrijitorul spune că toți sătenii și-au dat acordul să construiască aleea. Însă, când a fost acuzat că nu a respectat dimensiunile și a intrat peste morminte, bărbatul și-a ieșit din fire şi aproape că a sărit la bătaie.

Spiritele s-au încins şi a fost nevoie şi de intervenţia polițiștilor chemaţi de localnici.

Ilie Dumitrache - localnic: Astăzi o să o dea cu număr de înregistrare pentru profanare de morminte. S-a turnat jumătatea mormântului beton, depun plângere. De ieri am fost la poliție.

Sunt însă localnici care îi iau apărarea preotului.

Localnică: Băieții au greșit, părintele nu are nicio vină. Părintele nu le-a dat consimțământul, au greșit oamenii, involuntar, cei care au turnat cimentul au greșit.

Nici primarul și nici preotul nu au fost de găsit. Am încercat să stăm de vorbă cu parohul bisericii, însă ni s-a comunicat că este în concediu.

Aleea care a învrăjbit tot satul a fost desfiinţată după numai 4 zile.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri