VIDEO. Cine strică distracția vamaioților

Data actualizării: Data publicării:
alge litoral

Algele au invadat Vama Veche. Sunt peste tot: în apă, pe nisip, la baza umbrelelor de pe plajă. Turiştii care au prosoapele sau şezlongurile în zonă trebuie să treacă peste covorul gros de plante ca să ajungă în mare.

De două zile, marea învolburată a adus la mal tone de alge, care se întind pe kilometri de plajă. În unele locuri stratul are 20 de centimetri grosime.

Alexandra Dragomir, jurnalist Digi24: În unele locuri, turiștii, ca să ajungă la apă curată, trebuie să traverseze un covor de alge de aproximativ 5 metri lungime.

„Este cam neplăcut din cauza mirosului, dar e ok, ne descurcăm până la urmă”, spune un turist.

Specialiştii spun că vegetaţia care a crescut abundent în larg a fost adusă la ţărm în ultimele zile şi că aşa se întâmplă de fiecare dată când marea este agitată.

Simion Nicolaev, director Institutul de Cercetări Marine: În anumite perioade, când vânturile sunt puternice şi curenţii sunt, de asemenea, puternici, sigur, corpul algelor, talul algelor, se dezvoltă destul de înalt şi, sigur, opunând rezistenţă este rupt de pe substrat si transportat în zonele de mal.

Reprezentanţii Administratiei Bazinale Dobrogea Litoral spun că au adunat numai noaptea trecută 15 remorci cu alge și vor continua acțiunea și în această seară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri