Sari la conținut

Șoferul român de TIR care ar fi ucis două femei, suspectat că ar fi criminal în serie. Jurnaliștii nemți fac un documentar despre el

Un șofer român de TIR a recunoscut că a ucis în Germania o femeie care făcea jogging, însă anchetatorii cred că bărbatul în vârstă de 40 de ani este și autorul unei alte crime, aproape identice. Cătălin Ciolpan a mărturisit că a ucis-o pe Carolin Gruber, o tânără de 27 de ani din orașul Endingen, pentru că era beat și suferea de depresie, dar nu recunoaște că ar fi violat-o.

sofer de tir

FOTO: Vremea Nouă

Acuzatul, căsătorit şi cu copii, prezentat drept Catalin C., a mărturisit la Tribunalul din Freiburg (sud-vest) că a lovit-o mortal pe o tânără germană care făcea jogging, în vârstă de 27 de ani, cu ”o sticlă de şnaps”, fără să recunoască acuzaţia de viol.

”Ştiu că ceea ce am făcut este de neiertat. Aveam o agresiune în mine, dar nicio motivaţie sexuală”, a declarat el într-o scrisoare citită de avocatul său în şedinţă. ”Şocat” de propriul gest, pe care este incapabil să-l explice, el spune că era ”beat” şi ”deprimat” la momentul faptelor.

În urmă cu trei ani, o altă crimă oribilă, aproape identică, s-a petrecut în orașul austrian Kufstein. Cătălin Ciolpan este, de asemenea, suspectat că a violat-o şi ucis-o, în ianuarie 2014, în Austria, pe Lucile Klobut, o tânără studentă franceză, în vârstă de 20 de ani, originară din regiunea Lyonului.

Ea a fost găsită moartă în dimineaţa lui 12 ianuarie 2014 pe malul râului Inn, la Kufstein, în Tirolul austriac, victimă a mai multor lovituri violente în cap. Poliţia şi parchetul austriece au anunţat în ianuarie că cele două crime sunt legate de un mod de operare identic şi de aceleaşi urme de ADN prelevate de la locul celor două crime, comise la 400 de kilometri distanţă.

Jurnaliștii din Germania scriu că, dacă va fi găsit vinovat, bărbatul va face închisoare pe viață. Cotidianul Vremea Nouă scrie că jurnaliștii nemți au venit în Vaslui, pentru a realiza un documentar despre presupusul criminal. Jurnaliștii de la Vremea Nouă scriu că acesta ar fi înjunghiat o prostituată din Iași, în 2005, și că există suspiciuni în jurul său inclusiv în legătură cu mai multe femei descoperite moarte, în pădurile din Vaslui, în perioada 2000-2004. Jurnaliștii nemți spun că există posibilitatea ca bărbatul să fie un criminal în serie, iar dacă acest lucru s-ar dovedi adevărat, se întreabă ei, cum a fost posibil ca el să fie lăsat în libertate atât de mult timp, fără să fie prins și închis.

 

 

Pe aceeași temă