Strategia de vaccinare anti-COVID va fi prezentată vineri

Data publicării:
un medic prezinta o mostra dintr-un vaccin anti-covid
Foto: Getty Images

Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România va fi prezentată vineri la ora 16.00, într-o conferință de presă. Strategia urmează să fie aprobată astăzi, în Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

Strategia de vaccinare va fi prezentată de medicul Valeriu Gheorghiță, președintele comitetului național de coordonare vaccinării, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepresedinte CNCAV, și Florentina Furtunescu, Institutul Național de Sănătate Publică.

Documentul stabileşte viziunea, principiile şi modul de acţiune pentru administrarea în România a vaccinurilor anti-COVID-19 autorizate de către Agenţia Europeană a Medicamentului şi are la bază atât analiza situaţiei de la nivelul naţional şi european a răspândirii SARS-CoV-2, cât şi analiza situaţiei cazurilor grave şi respectiv a mortalităţii generate de COVID-19.

Vaccinarea întregii populaţii împotriva virusului SARS-CoV-2 va începe, cel mai devreme, în primăvara anului 2021, potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan. Primii vor fi vaccinaţi lucrătorii din sectorul sanitar şi persoanele din grupele de risc.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri