Sute de oameni rămași înzăpeziți pe drumurile din Iași și Botoșani au fost scoși din nămeți

Data publicării:
zapada iasi
Drumurile din județul Iași au început să fie deblocate. Foto: Digi24

Sute de oameni care au rămas înzăpeziți pe șoselele din județele Iași și Botoșani au fost scoși din nămeți abia în ultimele ore. Autoturismele nu au mai putut înainta din cauza viscolului care a adus munți de zăpadă pe șosea. Au fost 15 ore cu rafale puternice de vânt, zăpadă troienită și vizibilitate redusă spre zero în județele Botoșani, Iași, Suceava și Neamț, iar vremea rea continuă și în următoarele ore.

Drumurile din județul Iași au început să fie deblocate. A nins intermitent în zonă, ceea ce a permis echipelor de deszăpezire să fie mai eficiente.

La ieșirea din localitatea Vorovești, la doar 15 kilometri de Iași, drumul e impracticabil. O autospecială SMURD așteaptă de mai bine de o oră să preia o femeie care a căzut pe gheață și s-a lovit la cap. Salvarea nu poate înainta în condiții de siguranță, prin urmare a fost trimisă o șenilată care să aducă pacienta pânnă la mașina SMURD, care o va prelua apoi și o va duce la spital.

Utilajele de deszăpezire au încercat să croiască o cale de acces pe drumurile principale, însă e problematic accesul spre locuințele oamenilor, pe străduțe.

Jandarmii și pompierii din Iași au deszăpezit drumurile cu lopata, cot la cot cu localnicii, astfel încât oamenii să poată ieși din case.

În localitatea Vorovești, oamenii nu au nici curent electric de două zile.

În județul Iași, peste 200 de persoane care se aflau în trafic au rămas blocate în mașină peste noapte. Abia în ultimele ore au fost scoși din nămeți oamenii.

De asemenea, peste 400 de persoane rămase înzăpezite cu maşinile pe drumurile naţionale şi judeţene din Botoşani au fost salvate de pompierii militari şi voluntari.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri