Taxă de săpun cerută agenților de la trupele speciale din Dolj. Scandalul a dus la o anchetă internă

Data actualizării: Data publicării:
masina de politie
Sursa foto: Poliția Română/Facebook

O anchetă internă a fost deschisă la Inspectoratul de Poliție al județului Dolj după ce angajați de la trupele speciale au spus că sunt obligați să cotizeze lunar cu 10 lei pentru produse de igienă. Agenții spun că această taxă nu are nicio justificare legală.

Ofițerii serviciului de acțiuni speciale plătesc cotizația pentru produse de igienă de doi ani.

Ion Ciciu, angajat: Aceste sume de bani niciodată nu au fost justificate. Să spună s-a adunat un total de, s-au cheltuit pe consumabile, săpun, nu știu, necesar pentru serviciul de activități speciale. Deși IPJ are un serviciu de logistică care trebuie să asigure aceste produse.

Cei care achită 10 lei pe lună sunt trecuți pe o listă, fără să primească nicio chitanță.

Ion Ciciu: Banii ajungeau la șeful serviciului. Eu nu am dorit să cotizez, chiar mi-a fost atrasă atenția de câteva ori și mi-a zis că dacă nu îmi permit o să pună dumnealui pentru mine.

Angajații au sesizat de mai multe ori conducerea IPJ Dolj pe motiv că taxa este ilegală.

Elvis Măceșanu, lider sindicat: Cei care nu vor să cotizeze sunt prost văzuți. Iar în urma acestor sesizări am fost trimis la psiholog.

Reprezentanții IPJ Dolj spun că au început o anchetă.

Cristian Grigorescu, purtător de cuvânt al IPJ Dolj: Conducerea IPJ Dolj a dispus efectuarea de verificări prin intermediul biroului control intern, urmând ca în funcție de rezultatul verificărilor să fie dispuse măsuri în consecință.

Serviciul de Acțiuni Speciale al IPJ Dolj are peste 100 de angajați.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri