Un muncitor din București a căzut de la etajul 17 și a supraviețuit. Ce s-a întâmplat

Data publicării:
muncitor

Accident cumplit de muncă azi-noapte pe un şantier din centrul Bucureştiului. Doi muncitori au căzut de la etajul 17 al unei clădiri pentru birouri în puţul liftului. Unul dintre ei s-a stins pe loc, celălalt a scăpat miraculos cu viaţă. Clădirea reprezintă investiţia unei societăţi belgiene, constructorul este din România, iar ancheta, a poliţiei.

Zeci de muncitori care trudesc zi şi noapte să fie gata la timp turnul din apropiere de Piaţa Unirii au asistat neputincioşi la tragedie. Îngroziţi, colegii victimelor au sunat la 112 şi au cerut ajutoare. Câteva minute mai târziu, mai multe echipaje SMURD ajungeau la locul accidentului şi aflau ce s-a întâmplat.

Podeaua de lemn care acoperea puțul liftului a cedat sub greutatea celor doi muncitori. Aceștia au căzut în gol de la 50 de metri.

Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU Bucureşti: Una dintre victime era deja decedată, iar cea de-a doua cu traumatisme multiple şi fracturi.

Medicii de la spital au rămas uimiţi şi ei că unul dintre muncitori a supravieţuit căderii în gol de la 50 de metri înălţime. Are coaste rupte şi lovituri la cap, dar se poate considera norocos.

Silvia Nica, purtător de cuvânt medic la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti: Din fericire pentru el nu au fost atât de severe încât să necesite o intervenție chirugicală până în acest moment.

Paznicii au oprit echipele de filmare care cereau explicaţii de la patronii firmei de construcţii.

Constantin Bujor, inspector şef ITM Bucureşti: În cazul în care se constată că a fost creat un pericol grav și iminent de accidentare, sancțiunile pot fi cu închisoarea de la 1 an la 3 ani sau după caz, depinde cum va constata Parchetul.

Dacă anchetatorii află că accidentul s-a produs din vina firmei de construcţii, administratorii ei vor fi acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri