Video Un tânăr din Cluj a fost împușcat în picior de polițiști, care îl acuzau că fura lemne. El a fost filmat în timp ce fugea de ei

Data actualizării: Data publicării:
barbat impuscat de politisti
Un tânăr din Cluj a fost împușcat în picior de polițiști, care îl acuzau că fura lemne. FOTO: Captură Digi24
Din articol

Un tânăr din Cluj a fost împușcat în picior de polițiști, care îl acuzau că fura lemne. El a fugit de agenți, timp în care totul era filmat, potrivit stiridecluj.

Polițiștii i-ar fi luat la rost pe cei prinși cu lemnele, iar ulterior a ajuns un verișor al acestora, care devenise recalcitrant. Un polițist l-a împușcat, după ce acesta ar fi vrut să-i ia arma.

Inițial, agentul ar fi tras două focuri de avertisment.

A urmat după aceea o scenă neobișnuită, când bărbatul împușcat fugea de polițiști, cu piciorul rănit. 

În filmarea publicată de un bărbat care susține că e chiar fratele rănitului, se vede cum polițiștii încearcă să-l convingă pe rănit să se oprească.

Cel care filmează le reproșează agenților că ei sunt cei care l-au împușcat după ce l-ar fi prins la furat de lemne.

„A tras cu pistolul în el. Dar ce facem, unde suntem aici? Unde ne aflăm, în junglă?”, se aude vocea persoanei care filmează.

„Ascultă, aruncă piatra și lasă-mă să-ți pun asta ca să nu mai sângerezi”, spune unul dintre polițiști, filmat de la volanul mașinii.

Până la urmă, bărbatul rănit nu mai poate înainta, iar unul dintre polițiști improvizează un garou dintr-o curea pentru a-i opri sângerarea.

Inspectoratul Județean de Poliție Cluj nu a dat detalii despre incident, pe motiv că procurorii au deschis un dosar în acest caz.

Reacția Europol

În urma incidentului, Europol a transmis că polițiștii au fost chemați la fața locului, după ce au fost sesizați că mai multe persoane fură lemne dintr-o pădure, care este proprietate privată.

Mai mult, polițiștii au explicat că după ce au ajuns la fața locului totul s-a transformat într-un act de agresiune asupra lor și a personalului silvic, care era, de asemenea, prezent.

Agenții spun că au reținut două persoane, le-au dus la sediul brigăzii silvice din localitate, unde a apărut o a treia persoană, un bărbat. El cerea ca cei doi care au fost reținuți să fie eliberați, fiind agresiv. Ar fi aruncat chiar cu bolovani și alte obiecte spre polițiști. Pentru că bărbatul nu se oprea a fost imobilizat, însă a continuat să riposteze, fiind lovit un polițist. Unul dintre agenți ar fi fost nevoit să folosească spray-ul iritant lacrimogen. „Lupta” dintre polițiști și bărbați ar fi continuat chiar și după aceea, el luând arma unuia dintre ei și amenințându-i. În acel moment, unul dintre agenți a executat două focuri în plan vertical.

„Pentru că nici în urma acestor somații, agresorul nu a aruncat arma, polițistul a executat foc asupra picioarelor, rănindu-l pe bărbat. Doar în acel moment, agresorul a aruncat arma din mână.Realizând că era rănit, agresorul s-a îndepărtat de polițiști și de arma abandonată, iar polițistul a securizat arma și s-a întors să acorde primul ajutor colegului său. De îndată ce incidentul a fost raportat, un echipaj medical a fost solicitat și s-a acordat asistență medicală agresorului. În timpul acordării primului ajutor de către colegii noștri, a fost utilizată o curea improvizată ca garou pentru a controla sângerarea provocată de rana cauzată de împușcătură”, mai transmite Europol.

De asemenea, la scurt timp, la fața locului s-au adunat 60 de persoane, nemulțumite de faptul că poliția a reținut autorii furtului.

„Violențele au continuat asupra polițiștilor și personalului medical, fiind chiar distrusă una dintre autospecialele de poliție ajunsă la fața locului în sprijin. De menționat este că întreaga capacitate de intervenție a poliției la acel moment, a fost reprezentată de încă două echipaje care se aflau la zeci de kilometri, unul de ordine publică de pe raza orașului Huedin și un echipaj de rutieră. După alte câteva zeci de minute, s-au suplimentat forțele cu grupa din cadrul structurii de acțiuni speciale și jandarmi”, mai precizează Europol.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri