VIDEO | 50 de tone de deșeuri metalice, confiscate în acțiunea de la Sărulești

Data publicării:
jandarmi și forțe de ordine privesc cum o macara ridică deșeurile metalice
50 de tone de deșeuri metalice, confiscate în acțiunea de la Sărulești. Foto: Digi24TV/Maria Moiș

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat că în urma acțiunii de joi de la Sărulești, județul Călărași, au fost confiscate 50 de tone de deșeuri metalice, care ar fi pus în pericol mediul. Tot joi, s-a încercat introducerea ilegală în țară a 21 de tone de deșeuri de zinc, a mai precizat ministrul.

Bode a declarat, joi, într-o conferință de presă, că la Sărulești au fost vizate de percheziții sediile a 22 de societăți comerciale, bănuite de prelucrarea și depozitarea ilegală a deșeurilor metalice, activități susceptibile de a pune în pericol mediul înconjurător. 

„În urma acțiunii au fost confiscate 50 de tone de deșeuri metalice, care ar fi pus în pericol mediul înconjurător”, a spus ministrul de Interne.

Peste 200 de jandarmi și polițiști au participat, joi, la o acțiune împotriva celor suspectați că ard deșeuri periculoase, în Sărulești, județul Călărași. La intervenție au fost aduși inclusiv patru câini antrenați special pentru această intervenție.

Totodată, la acțiune au fost prezenți și ministrul Mediului, Tanczos Barna, și comisarul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu.

Cele 50 de tone de deșeuri metalice au fost ridicate cu ajutorul unei macarale și urmează să fie duse pa platforme autorizate.

Bode a precizat că tot joi în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu polițiștii de frontieră, polițiști de la IGPR și lucrători în protecția mediului au descoperit 21 de tone de deșeuri de zinc, transportate într-un automărfar pe sensul de intrare în țară.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri