VIDEO. Imagini dintr-o dubă a SAS, cu momentul de la Springtime, înainte de intervenția în forță a Jandarmeriei

Data actualizării: Data publicării:
duba sias

Noi imagini lămuritoare cu momentul de la Springtime, despre care Jandarmeria a spus că a fost factorul decisiv pentru intervenția în forță în Piața Victoriei, au fost obținute și difuzate de Realitatea TV. Din imagini se observă haosul care a dominat intervenția forțelor de ordine, dar și faptul că mascații SAS din teren nu erau de acord cu ordinele primite de la superiori.

Clipul a fost înregistrat chiar dintr-o dubă a SAS (Serviciul pentru Acţiuni Speciale) în momentul în care două dintre mașinile mascaților Poliției Române au intervenit în zona Springtime.

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a anunţat, joi, că s-a întocmit dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru infracţiunea de distrugere, după ce autospeciale ale Poliţiei ar fi fost avariate la protestul din data de 10 august în zona unui restaurant fast food din Piaţa Victoriei. Două video-uri făcute publice în aceeași zi nu susțin însă teoria distrugerii mașinilor de Poliție.

De asemenea, Colonelul Cătălin Paraschiv, șeful Brigăzii Speciale de intervenție, din cadrul Jandarmeriei Române, a declarat zilele trecute că intervenția în forță a jandarmilor în Piața Victoriei a fost luată în urma unui apel la 112. Potrivit acestuia, mai multe echipaje ale poliției ar fi fost atacate în zona Springtime. Colonelul este contrazis însă de mai mulți martori aflați în zonă, la ora indicată de acesta - 23.11, care au surprins imaginile. 

„Bărbatul în alb” este contrazis și de imaginile difuzate de Realitatea TV:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În clipul înregistrat cel mai probabil de unul dintre luptătorii SAS, aceștia sunt auziți când îi înjură pe cei care le-au dat ordinul să intervină acolo, când și-au dat seama că au fost trimiși fără motiv.

Luptător SAS: Eliberați și plecăm!

Luptător SAS: Și-au bătut **** de noi, băi!

Luptător SAS: Ne lasă să plecăm, ce să mai... Vorba bună mult aduce!

Ordin prin stație: Retrage-te de acolo!

Luptător SAS: Cien a dat ordinul ăsta, bă?

Luptător SAS: Dragoș!

Oamenii scandează „Fără violență!”, iar cele două dube ale SAS încearcă să elibereze zona, când primesc prin stație ordinul să se întoarcă prin altă zonă, fază care irită mulțimea.

Luptător SAS: Să-mi dai stația să-i *** în stație!

Luptător SAS: Nu te duce! Nu te duce!

Luptător SAS, prin stație: Vrem să părăsim piața, vă rugăm să ne lăsați!

Luptător SAS, prin stație: Ne bombardează cu obiecte.

Prin stație: Vine acum forțele în sprijin!

Luptător SAS: Mamă ce dă cu spray!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri