VIDEO. Premierul Ludovic Orban a fost la terasă în Centrul Vechi și s-a întâlnit cu Nicușor Dan

Data actualizării: Data publicării:
orban centrul vechi
Premierul a venit în Centrul Vechi în primul weekend cu terasele deschide Foto: captură TV

Apariție-surpriză, sâmbătă după-amiază, a premierului Ludovic Orban în Centrul Vechi al Capitalei, în primul weekend de relaxare cu terasele oficial deschise. Șeful Guvernului era însoțit de mai mulțti dintre colaboratorii săi, între care Ionel Dancă, șeful Cancelariei, și consilierul Andi Manciu, și a declarat că răspunde invitației unui prieten care este bucuros că și-a putut deschide terasa. Iată imaginile:

„Răspund la invitația unui bun amic, care de bucurie că a deschis terasa, m-a invitat și pe mine”, a explicat Ludovic Orban.

Întrebat ce îi așteaptă pe români după 15 iunie, premierul a confirmat că sunt analizate alte măsuri de relaxare. Acestea vor fi anunțate cu câteva zile înainte de data de 15 iunie. „Le vom anunța la timpul potrivit”, a spus Ludovic Orban atunci când i s-a cerut un orizont de timp.

Ludovic Orban: Am eu față de inspector?

Premierul a plecat din Centrul Vechi după ce a stat cam o oră și jumătate la o terasă. La plecare, le-a spus jurnaliștilor că a fost plăcut și că a observat că regulile sunt respectate la terase. A mărturisit că i-a plăcut să vadă oameni prietenoși, care se bucură de relaxare.

Întrebat dacă a venit în inspecție, premierul a zâmbit și a spus: „Am eu față de inspector?” A explicat apoi că altele sunt instituțiile abilitate să facă verificări și controale și a spus că le-a dat instrucțiuni să fie ferme, dar înainte de a trece la măsuri mai drastice să solicite mai întâi conformarea la reguli.

Premierul a fost întrebat din nou despre măsurile de relaxare pe care le pregătește și a spus că sunt discuții pentru reevaluarea riscului epidemiologic pentru fiecare țară, astfel încât s-ar putea ca în unele țări, cum ar fi Grecia sau Austria, să nu mai fie nevoie de măsura de autoizolare la domiciliu atunci când cetățenii români vor reveni de acolo sau când cetățenii lor vor veni în România.

Întrebat ce părere are despre valul de români care a luat cu asalt marea și muntele în minivacanța de Rusalii, premierul a spus că se bucură, e firesc să dorească asta, dar îi roagă să respecte regulile și să nu se îmbolnăvească.

Întâlnire cu Nicușor Dan

Premierul nu a părăsit însă de tot Centrul Vechi. A bifat câteva localuri chiar, a vorbit cu patronii, și-a luat notițe, le-a dat lămuriri, a salutat petrecăreții și a promis iar, în fața presei, că se lasă de fumat.

La ultima oprire, unde a zăbovit până la lăsarea nopții, s-a întâlnit la un restaurant cu Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL la Primăria Capitalei. Au stat la o masă în curtea restaurantului și au plecat împreună apoi, pe jos, în jurul orei 22:15.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri