Zeci de mașini vandalizate de doi copii. Ce spun martorii

Data publicării:
masini

Doi copii din Rovinari sunt autorii unei serii de atacuri asupra a 45 de maşini. Le-au tăiat cauciucurile şi nu au dat înapoi nici când le-a ieşit în cale un vehicul al Poliţiei Locale. Puştii, unul de 10, altul de 12 ani, au fost prinşi după ce anchetatorii au văzut imaginile filmate de camerele de supraveghere din zona în care aceştia au acţionat.

Sunt imaginile şocante surprinse de o cameră de supraveghere. Atacul vandalilor minori pare să fi fost din amuzament. Înarmaţi cu şurubelniţe şi cuţite, cei doi copii de 10, respectiv 12 ani, au tăiat roţile a 45 de maşini parcate. Pradă le-a căzut şi o maşină a Poliţiei Locale.

Încă nu se ştie exact ce i-a mânat pe copii să recurgă la distracţia cu iz penal. Localnicii cred că aceştia s-ar fi răzbunat pentru că nu ar fi fost primiţi la colindat.

Localnic: Lui feciorul meu i le-au tăiat la amândouă maşinile. De două ori la rând. Astăzi i le-a tăiat, am anunţat poliţia. A doua zi, a schimbat cauciucurile, le-a tăiat şi a doua zi.

Una dintre maşini este pe butuci din noaptea de Revelion. Roţile din faţă, pur şi simplu, au fost ciopârţite cu un cuţit, iar toate maşinile din parcare ar fi fost vandalizate în acelaşi fel dacă un localnic nu i-ar fi pus pe fugă pe cei doi vandali.

Martor: Eram la geam. I-am văzut înainte să le taie. Când am văzut că au băgat cuţitele în roţi, am ţipat la ei. Se şi vede la maşină că e gaura aşa în cauciucuri.

Valoarea pagubelor se ridică la 20.000 de lei. Până acum, doar 12 persoane au depus plângere la Poliţie.

Păgubit: Păi ce-am putea să facem? Mergem la organele statului, reclamăm şi cam atât.

Păgubit: Să răspundă părinţii dacă sunt minori, să plătească.

Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj: Au fost primite 12 plângeri pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. În urma activităţilor efectuate de poliţişti, au fost identificaţi doi minori.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru distrugere, iar părinţii celor doi copii au fost deja audiaţi. În paralel, şi Protecţia Copilului va demara o anchetă în acest caz, fiind vorba despre copii ce provin din familii defavorizate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri