Sari la conținut

Cea mai scumpă votcă din lume a fost furată. Care este legătura cu serialul „House of Cards”

Proprietarul unui bar din Copenhaga spune că o sticlă de votcă de lux, în valoare de 1,3 milioane de dolari, i-a fost furată din colecția de băuturi.

Poliția daneză a confirmat, miercuri, că un hoț a intrat în barul „Cafe 33” din capitala Danemarcei și a furat din spatele tejghelei sticla prețioasă de votcă „Russo-Balt”, relatează RFE/RL.

Sticla cântărește șase kilograme, fiind realizată din aur și argint. „Russo-Balt” este considerată cea mai scumpă votcă din lume.

„Am obținut sticla din Rusia, de la compania Dartz Motorz, care fabrică nu doar unele dintre cele mai scumpe mașini din lume, ci are și o marcă de votcă. Sticla a făcut parte din colecția mea timp de șase luni, dar acum a dispărut”, a declarat Brian Ingberg, proprietarul barului, pentru postul de televiziune TV2.

Votca „Russo-Balt” face parte dintr-un set limitat. Există doar câteva astfel de sticle în lume. Pe lângă învelișul de aur și argint, sticla este parțial îmbrăcată în pielea luată de pe scaunul unui unei mașini legendare de curse din Monte Carlo, datând din 1912.

„Evident că sunt foarte supărat. Din cele 1.200 de sticle de votcă pe care le dețin, aceasta era una cu adevărat specială”, a mai precizat Ingberg.

Sticla de votcă „Russo-Balt” a căpătat notorietate după ce a apărut într-un episod din serialul „House of Cards”.  

Poliția îl caută pe hoț.