Cu taxiul la vaccinare, fără programare, în Cluj-Napoca: „Am venit cu bicicleta și mi s-a recomandat să iau un taxi”

Data publicării:
barbat in taxi la vaccinare, Cluj
Foto: Captură Digi24

Imaginile zilei vin de la Cluj Napoca unde coada la vaccinare direct din mașină s-a întins pe sute de metri. E al doilea centru de imunizare de tip drive-through deschis, după cel de la Deva. Aglomerația a început imediat după deschiderea oficială. Doritorii au de îndeplinit o singură condiție: să vină cu mașina. Nu au nevoie de programare și nici nu trebuie să fie din Cluj. Echipa mobilă de medici este amplasată în parcarea unei săli de sport.

Cluj-Napoca, ora 13. În parcarea Sălii Sporturilor Horia Demian, zeci de mașini stăteau încolonate. S-a deschis primul centru de vaccinare drive through din județ.

Tânăra din imagini a încercat încă de la începutul etapei a III-a de vaccinare să se imunizeze la un centru din Cluj-Napoca. Nu a reușit însă iar acum, când a aflat că se poate vaccina din mașină, fără frogramare, s-a grăbit să fie printre primii.

-Pentru că este mai rapid și mi se pare că este și foarte sigur.
-Ați încercat să vă programți pe platformă?
-Da și au fost foarte mulți în fața mea. Circa 1.000 de oameni. Am zis că e mai rapid așa.

-Pentru protecția mea și a familiei, a continua o viață normală, deci nu a continua, ci a reveni la o viață normală, ci pentru a putea merge al un spectacol, pentru a putea socializa și pentru tot ce înseamnă o viață normală.

Pentru a se putea vaccina, oamenii trebuie să respecte totuși o condiție: să vină cu mașina. Iar cei care nu aveau, au luat taxiul.

-Am venit, ați văzut, cu bicicleta și au spus că nu se poate, numai cu taximetrul. Și mi s-a recomandat să iau un taxi. Am luat. Și eu vreau să fac acest gest să dăm și la alții această idee să vină neapărat să se vaccineze că e important să fim toți vaccinați.

Mihai Moisescu, director DSP Cluj: De precizat că doar populația care vine cu autovehicul se poate vaccina, 2 sau patru oameni, nu mai mult. Nu vom vaccina persoane care vin pedestru, în ideea de a-i supraveghea post vaccinare pe toți, minum 15 minute personal și să fie personal care să-i supravegheze, să-i întrebe periodic dacă au ceva probleme.

În prima oră de la deschidere s-au vaccinat 60 de persoane. Aici se folosește numai serul produs de Pfizer BioNTech.

Tasnadi Szilard, prefectul județului Cluj: Solicitări există, dar depinde și de numărul de persoane care se află în mașină, pentru că pot fi 2, 3, 4 persoane. Depinde dacă vin cu formularele de triaj gata completate de acasă și atunci nu se mai pierde timp. Dar dacă s-ar vaccina în medie 4 persoane la fiecare 5 minute, am putea discuta de peste 1.000 de persoane, zic eu, pe zi.

Centrul drive-through din Cluj-Napoca este al doilea din țară. În acest weekend a fost unul funcțional la Deva, iar autoritățile iau în calcul să deschidă astfel de centre în toată țara.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri