S-au trezit în țipetele fiului lor de 14 ani și au avut un șoc când au intrat în camera lui: „Încerca să-i înghită mâna”

Data actualizării: Data publicării:
piton
Foto: ABC Australia

Un cuplu de australieni care s-a trezit în ţipetele fiului lor de 14 ani atacat de un piton a reuşit până la urmă să-l salveze... cu ajutorul unei puşculiţe de plastic în formă de ornitorinc, informează DPA.

piton
Foto: ABC Australia

Când au ajuns în camera copilului, părinţii au descoperit un piton ametist (Morelia amethistina, cel mai lung şarpe din Australia, n.red.) de trei metri încolăcit în jurul braţului drept al băiatului, cu dinţii înfipţi în mâna acestuia, a informat joi televiziunea publică ABC, citată de Agerpres.

"Încerca să-i înghită mâna", a povestit mama băiatului, Emma Jackson, pentru ABC.

Chiar dacă nu sunt veninoşi, pitonii - care pot ajunge până la lungimea de 8,5 metri - îşi zdrobesc în mod obişnuit prada până la moarte, înainte de o înghiţi.

"Ne-am luptat cu el, dar cu cât încercam, cu atât şarpele îşi înfigea dinţii mai sus", a povestit mama băiatului.

În cele din urmă, femeia a apucat o puşculiţă de plastic în formă de ornitorinc şi i-a folosit ciocul drept pârghie pentru a descleşta maxilarul inferior al şarpelui, în timp ce soţul său a împins capul reptilei pentru a elibera mâna băiatului.

După zece minute, cei doi au reuşit să îndepărteze pitonul.

"Ne-am învăţat copiii să nu le fie teamă de şerpi pentru că sunt peste tot, însă acesta era flămând şi agresiv şi nu voia să-i dea drumul", au adăugat părinţii.

Ferma unde a avut loc atacul pitonului este situată în apropierea oraşului Weipa, din extremitatea nordică a Australiei, la 2.475 kilometri nord de capitala statului Queensland, Brisbane.

Băiatul a fost transportat cu un avion-ambulanţă la cel mai apropiat spital, în Cairns, unde s-a recuperat peste noapte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri